Ginfestival Leiden, Alles over gin.

Alles over het ginfestival Leiden – Zaterdag 23 maart 2019

Ginfestival Leiden mag niet ontbreken als je een echte gin en gin-tonic lover bent. Dit ginfestival werd voor de eerste keer georganiseerd op 23 en 24 maart in de oude dekenfabriek Het Scheltema. Het was ons eerste ginfestival en we konden dan ook niet wachten om naar binnen te gaan!

Welkom op het ginfestival!

Enthousiast als we waren wisten we ons om stipt één uur te melden bij de ingang. Hier stonden we te popelen op een deurmat met de gin quote “Don’t come in if you don’t like gin”. Komt dat even goed uit; dit gaat voor ons the place to be zijn!

Bij binnenkomst toonden we onze tickets en werden we vriendelijk doorverwezen naar de garderobe. Super fijn dat we hier onze jassen kwijt konden en het was nog gratis ook, wat een service! Na het ophangen van de jassen, meldden we ons bij de kassa die er naast stond. Hier haalden we ons kleine proefglaasje, munten en een groter glas. Voor het grote glas betaalden we € 2,50 en de munten kostten één euro per stuk.
Hoewel alle gins gratis geproefd konden worden, bestaat er natuurlijk altijd de kans dat je de gin zó lekker vindt dat je er graag een gin-tonic of gin cocktail van wilt hebben. Dan komen de grote glazen goed van pas; voor een aantal munten wordt dit glas gevuld met je favoriete gin!

https://allesovergin.nl/categorie/law-gin/Back to school met Fever-Tree

Fever-Tree is één van de fijnste en beste tonics om je perfect serve te maken. Toen we hoorden dat er een Fever-Tree Gin School aanwezig was, wilden we hier uiteraard bij zijn.
Samen met een aantal andere mensen schoven we aan tafel bij Lennart Deddens, één van de beste bartenders van Nederland. In een klein uurtje nam hij ons mee in de wereld van de gin en tonic; de geschiedenis, de herkomst, botanicals, vier fijne soorten gins en het smaakwiel passeerden de revue.

De “les” werd afgesloten met een proeverij; iedereen had vier soorten gins (floraal-zacht, kruidig-citrus, robuust en zacht-citrus), alle Fever-Tree tonics en diverse botanicals om toe te voegen als garnituur. Van het puur proeven van de gin en tonics, tot het maken van een eigen creatie. Wij sloten de les af met een heerlijke gin-tonic; Marula Gin gemixt met Fever-Tree Mediteranean Tonic Water en gegarneerd met komkommer en grapefruit. Zo willen we iedere dag wel naar school gaan!

Een School of Gin Session duurt één uur en kost 11 euro (10 euro + één euro servicekosten). Je ticket koop je op de website van Ginfestival. Leuk om te weten is dat je ook een handout mee krijgt met meer informatie over tonic, gin en het smaakwiel. Zo kun je thuis verder experimenteren!

Vertegenwoordigde ginmerken

Na de Fever-Tree Gin School en een fotoshoot verder, konden we op ontdekkingstocht gaan in de wereld van gin. Verdeeld over twee verdiepingen konden we kennismaken met:

We hebben de fijnste gins geproefd, de mooiste verhalen gehoord, kennisgemaakt met de leukste mensen en zoveel gelachen. Wat een fantastisch festival was dit!

Wat ons vooral opviel is dat alles erg goed georganiseerd is en de medewerkers helpen je met alle liefde als je een vraag hebt. Daarnaast is het fijn dat er ook aan eten wordt gedacht; voor zes munten kregen we een heerlijke borrelplank. Als we kijken naar de gin wereld kunnen we alleen maar bevestigen dat dit een bijzondere wereld is; de producten zijn fantastisch, hebben een goed verhaal en worden geproduceerd door mensen met zo’n grote passie en liefde voor het product. Wij kijken alweer uit naar het volgende festival!

Ginfestival Leiden gemist? Niet getreurd!

Er komen namelijk nog meer ginfestivals aan. Hier vind je ze:

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Ginfestival. We zijn benieuwd naar welk ginfestival jij gaat!

Hermit, Ginfestival Leiden, Alles over gin.
3.343
Laat een bericht achter