Alles over het Ginfestival Den Haag – Zaterdag 13 april 2019

Ginfestival Den Haag was het tweede ginfestival voor ons. Na ons bezoek aan het ginfestival in Leiden waren we direct fan; wat een tof festival is dit! In een paar uur waan je je in een compleet andere wereld, namelijk in die van gin! Je bent omringd met mensen die dezelfde passie delen, mooie flessen en met liefde bereide gins. De “place to be” voor iedere gin liefhebber. Wij waren dan ook super enthousiast dat we naar het (tweede) ginfestival in Den Haag konden gaan!

Gin drinken in de kerk van Den Haag

De Grote Kerk, ook wel Sint-Jacobskerk genoemd, is één van de oudste gebouwen in Den Haag. Je vindt het kerkgebouw aan de rand van het oude centrum, dé plek waar je vroeger de markt bezocht. Nu wordt deze locatie voor evenementen, recepties, diners, beurzen, concerten en congressen gebruikt. Op zaterdag 13 april werd deze Grote Kerk echter compleet omgetoverd tot gin walhalla!

Ginfestival in de Grote Kerk in Den Haag, Alles over gin.

Zoals we bij het ginfestival in Leiden direct werden doorverwezen naar de garderobe, stonden we bij het ginfestival in Den Haag bij binnenkomst direct stil en keken we met opengevallen mond rond.. WAUW, wat was dit een mooie locatie!

De ruimte was verdeeld in drie overzichtelijke looppaden, allen leidend tot de kern van de kerk waar muzikanten hun live sessies met ons deelden. De ruimte achterin de kerk was juist gereserveerd om weer op krachten te komen; hier stonden namelijk de foodstands met zit- en staplekken om rustig een pokébowl te eten of een drankje te nuttigen!

Ook bij het ginfestival in Den Haag was de garderobe weer perfect verzorgd. Hier konden we gratis onze jassen achterlaten en aan het eind van het ginfestival kregen we deze, na het inleveren van ons bonnetje weer netjes terug. De kassa was ditmaal iets lastiger te vinden; om de doorloop en ruimte open te houden, konden we deze halverwege de kerk vinden. Hier haalden we ons kleine proefglaasje (met het muntje die we bij de ingang kregen) en acht munten met een groter glas (samen voor tien euro). Losse munten kostten één euro per stuk.

Ginfestival Den Haag gin shots, Alles over gin.

Hoewel alle gins gratis geproefd konden worden, bestaat er natuurlijk altijd de kans dat je de gin zó lekker vindt dat je er graag een gin-tonic of gin cocktail van wilt hebben. Dan komen de grote glazen goed van pas; voor een aantal munten wordt dit glas gevuld met je favoriete gin!

Back to school met Fever-Tree

Fever-Tree is één van de fijnste en beste tonics om je perfect serve te maken. Dit was dan ook de reden dat wij ons voor het ginfestival in Leiden direct hadden aangemeld toen we hoorden dat we een les van de Fever-Tree school konden volgen. Voor Den Haag hebben we dit echter niet gedaan. Omdat we je wel willen vertellen hoe tof het is om een lesje bij te wonen, delen we hierbij onze ervaring van Leiden!

In Leiden maakten we kennis met Lennart Deddens, één van de beste bartenders van Nederland. In een klein uurtje nam hij ons mee in de wereld van de gin en tonic; de geschiedenis, de herkomst, botanicals, vier fijne soorten gins en het smaakwiel passeerden de revue.  De les werd afgesloten met een proeverij; iedereen had vier soorten gins (floraal-zacht, kruidig-citrus, robuust en zacht-citrus), alle Fever-Tree tonics en diverse botanicals om toe te voegen als garnituur. Van het puur proeven van de gin en tonics, tot het maken van een eigen creatie. Wij sloten de les af met een heerlijke gin-tonic; Marula Gin gemixt met Fever-Tree Mediteranean Tonic Water en gegarneerd met komkommer en grapefruit.

Een School of Gin Session duurt één uur en kost 11 euro (10 euro + één euro servicekosten). Je ticket koop je op de website van Ginfestival.
Leuk om te weten is dat je ook een hand-out mee krijgt met meer informatie over tonic, gin en het smaakwiel. Zo kun je thuis verder experimenteren!

Vertegenwoordigde gin merken

Uiteraard konden wij het niet laten en bezochten we (bijna) alle gin stands. De volgende mooie merken / bedrijven waren hier aanwezig:

We mochten in Den Haag kennis maken met (voor ons) nieuwe gins en hebben weer de mooiste verhalen achter de fles mogen aanhoren. Wat was het geweldig!
Als we kijken naar de gin wereld kunnen we alleen maar bevestigen dat dit een bijzondere wereld is; de producten zijn fantastisch, hebben een goed verhaal en worden geproduceerd door mensen met zo’n grote passie en liefde voor het product. Wij kijken uit naar het volgende ginfestival in Amsterdam!

NOLET's Gin, Ginfestival Den Haag, Alles over gin.

Ginfestival Den Haag gemist? Niet getreurd!

Er komen namelijk nog meer ginfestivals aan. Hier vind je ze:

Meer foto’s

Op onze social media kanalen vind je ook meer foto’s van ginfestival. Sta jij erop? Vergeet jezelf dan niet te taggen!

3.216
Laat een bericht achter