Kyro Distillery, Amsterdam ginfestival, Alles over gin.

Alles over het Ginfestival Amsterdam – Zaterdag 18 mei 2019

Ginfestival Amsterdam vond dit jaar voor de vierde keer plaats en nergens minder dan in de mooie Beurs van Berlage. Drie zalen werden op 18 mei omgetoverd tot een heus gin walhalla waar de ginliefhebbers de mooiste gins konden proberen.
Dit jaar pakte het ginfestival in Amsterdam nog groter uit; naast de bekende stands, vonden er ook workshops, proeverijen en lezingen plaats en werden er 2.300 bezoekers verwacht!

Beurs van Berlage, de unieke locatie

Bij binnenkomst kwamen we aan in de grote ontvangsthal. Naast de mogelijkheid tot het maken van een foto met het Ginfestival logo, was dit ook de locatie waar je je muntjes, proefglaasje en het grote glas kon aanschaffen. Net als bij de ginfestivals in Leiden en Den Haag kon je hier ook gebruik maken van een speciaal aanbod, namelijk het halen van acht muntjes en een (groot) glas voor tien euro. Het kleine proefglaasje verkreeg je middels het muntje dat je bij binnenkomst ontving.
Anders dan bij de andere festivals gold voor Amsterdam een minimale prijs van vier euro (vier muntjes) voor één gin-tonic.

Gin schenken, Alles over gin.

Vertegenwoordigde gin merken

Het ginfestival in Amsterdam was opgedeeld in drie zalen; de Jajem Club area, de Graanbeurszaal en de Grote Zaal. Over de laatste twee zalen waren de volgende gin merken verdeeld:

Sir Edmond Gin Thomas Henry
CATZ Gin Té Tonic
De Kuyper Gastromercado
Bobby’s Schiedam Dry Gin Bottle Business
Craft Drinks Daisy Gin
V2C Dutch Dry Gin Knut Hansen
Tolmann’s Dutch Gin Gin Xoriguer
Kever Genever Don Papa Rum
Goodsack Gin Ferdinand’s Gin
Onder de boompjes De Monnik Dranken
GEN Amsterdam Things for drinks
Vermoutje Real-Est Dranken
Boomsma Dry Gin Salud Distribution
NOLET’S Gin Anker Amsterdam Spirits
John Tony’s Gin Catoctin Creek
Gospel Spirits By the Dutch gin
Old Dutch Distillers Andre Kerstens BV
Hermit Dutch Coastal Gin The Duchess
Van der Linde & Nijhof dranken Wonderful Drinks
Worldwide Spirits Nederland Kyro Distillery
Isle of Harris Gin Mare
Brockmans Gin Bombay Sapphire
Right Spirits Kavka Wodka
Chase Distillery Copperhead
BLOOM Gin Schouten Distillery
Bareksten Spirits Crafter’s London Dry Gin
Citadelle Gin Jindea Gin

Back to school met Fever-Tree

Fever-Tree is één van de fijnste tonics om je perfect serve te maken. Bij de Gin School van Fever-Tree nemen ze je mee in de wereld van de gin en tonic; de geschiedenis, de herkomst, botanicals, vier fijne soorten gins en het smaakwiel passeerden de revue. De les wordt afgesloten met een proeverij. Hier kreeg iedereen vier soorten gins (floraal-zacht, kruidig-citrus, robuust en zacht-citrus), alle Fever-Tree tonics en diverse botanicals om toe te voegen als garnituur. Zo ontdekte je niet alleen wat voor effect de verschillende tonics op je gin hebben, maar ook wat je favoriete smaken zijn en ontwikkel je je eigen perfect serve. Echt een aanrader voor iedereen die meer wil weten over tonics en hoe deze te gebruiken in combinatie met verschillende gins!

Een School of Gin Session duurt één uur en kost 11 euro (10 euro + één euro servicekosten). Je ticket koop je op de website van Ginfestival.
Leuk om te weten is dat je ook een hand-out mee krijgt met meer informatie over tonic, gin en het smaakwiel. Zo kun je thuis verder experimenteren!

Proeverijen en lezingen

Het ginfestival in Amsterdam had de ginliefhebber ditmaal veel te bieden. Zoveel dat je bijna niet genoeg had aan de zeven uur (15.00-22.00 uur) dat het ginfestival duurde. Van het kennis maken met mooie ginmerken tot aan proeverijen en lezingen.
In de Tasting Area kon je kennis maken met Kever Genever, The Stillery, Gin 1689 en verschillende Nederlandse ginmerken.
De lezingen werden verzorgd door Myriam Hendrickx (Master Distiller bij Rutte) en Sharai Walter-Rodrigues (“Start thinking like a chef”). Jindea Gin gebruikte de lezing om hun gin officieel te lanceren.

Te Tonic, Amsterdam ginfestival, Alles over gin.

Onze ervaring

Omdat Amstrdam zo’n internationale stad is hadden wij heel veel toeristen verwacht. Uit de verhalen over de voorgaande jaren begrepen wij ook nog eens dat er veel bezoekers waren die puur voor het drinken naar het ginfestival kwamen om vervolgens half dronken de stad in te gaan. Wij hadden dus een beetje mixed feelings over dit ginfestival. Onze “zorgen” bleken gelukkig voor niets te zijn geweest! Het ginfestival in Amsterdam kende een hele chille vibe, we hebben maar een paar Engels sprekende bezoekers gezien en gehoord en een enkeling viel om (van de alcohol?).

Ook viel ons de drukte erg mee ondanks dat er 2.300 tickets verkocht waren. De Beurs van Berlage is groot en omdat alle stands verdeeld waren over twee ruimtes, werd je overal snel geholpen en konden we met iedereen kennismaken en iets meer leren over de desbetreffende gin.

Het enige minpuntje dat wij hadden is het aanbod van eten. Er waren ditmaal meerdere food stands, maar was de prijs-/kwaliteitsverhouding totaal niet in balans. Je betaalde veel geld voor wat je kreeg en dat is jammer! Juist als je een hele dag door alcohol drinkt, is een goede maaltijd een must..

The Duchess, Amsterdam ginfestival, Alles over gin.

Ginfestival Amsterdam gemist? Niet getreurd!

Er komen namelijk nog meer ginfestivals aan. Hier vind je ze:

  • 7 en 8 juni in Utrecht, een ticket kost 25 euro
  • 22 juni in Rotterdam, een ticket kost 25 euro
  • 29 juni in Eindhoven, een ticket kost tussen de 21 en 25 euro

Op 25 en 26 mei vindt ook GinFever plaats; het Nederlandse gin- en jeneverfestival in Schiedam!

Perfect serve, Sir Edmond Gin, Ginfestival Amsterdam, Alles over gin.

Meer foto’s van het ginfestival in Amsterdam vind je op Instagram!

4.311
Laat een bericht achter