Gin van de maand, Bobby's Gin, Alles over gin.

Gin van de maand: Bobby’s Gin – Alle producten van Bobby’s Gin op een rijtje gezet!

Bobby’s Gin is hét gin merk van de maand februari. Dit mooie Nederlandse merk met Indonesische roots is acht jaar geleden opgericht en is inmiddels in meer dan vijftig landen verkrijgbaar.  Bobby’s is echter niet alleen qua afzetmarkten gegroeid, maar ook qua producten. De Bobby’s familie bestaat op moment uit een gin, jenevers en handige ready-to-drinks in blik.
Tijd om eens alle producten op een rijtje te zetten en hier kennis mee te gaan maken! Ken jij alle producten al?

Het ontstaan van Bobby’s Gin in het kort

Bobby’s Gin is opgericht door Sebastiaan van Bokkel. Sebastiaan is zijn carrière begonnen bij Vedett; hier was het zijn taak om dit merk verder in de markt te zetten. Hij was hier erg succesvol in en op een dag vertelde zijn manager dat hij een grotere regio kon krijgen. Toen zijn manager vroeg wat Sebastiaan daar van vond, reageerde hij met “wel tof”. Sebastiaan besefte dat hij minder enthousiast reageerde dan zijn werkgever had verwacht. Ook werd hij zichzelf van iets bewust; het was tijd om voor zichzelf verder te gaan..

Het duurde niet lang voordat Sebastiaan het idee kreeg om een eigen jenever te gaan maken. Hij wilde een drank maken dat “echt” is en gezien jenever één van de oudste dranken in de geschiedenis is, sloot dit perfect bij zijn idee aan.
Ook op persoonlijk vlak kon hij ook de link naar jenever leggen. Zijn opa dronk vroeger namelijk altijd jenever. De lege jeneverflessen werden bewaard en hergebruikt als waterflessen, waar ook Sebastiaan als kind water uit dronk. Sebastiaan besloot zich te gaan verdiepen in jenever en kwam zo ook uit bij het Jenevermuseum in Schiedam. Hier ontdekte hij dat jenever de grondlegger van gin is.

Nadat zijn moeder hem vertelde dat zijn opa altijd een eigen drankflesje had waar hij kruiden aan toevoegde, veranderde het plan van Sebastiaan om een jenever te maken. Zijn opa was op dat moment eigenlijk gewoon een compound gin aan het maken.
Voor Sebastiaan vielen op dat moment alle puzzelstukjes op zijn plaats; hij besloot een gin te gaan maken in plaats van jenever. Op 12 februari 2014 werd Bobby’s Schiedam Dry Gin gelanceerd!

Inmiddels is de gin in meer dan vijftig landen aanwezig. Hierbij heeft Sebastiaan het doel gesteld dat Bobby’s Schiedam Dry Gin een gevestigd merk moet zijn in alle coole bars ter wereld. Het team van Bobby’s is ook gegroeid; zo is Sebastiaan’s broer David nu ook onderdeel van het team geworden.

Leuk om te weten is dat de fles van Bobby’s Schiedam Dry Gin voorzien is van het typische Indonesische Ikat-design. De vorm van de fles doet denken aan de kruikfles, ook wel de vroegere jeneverfles. Achterop staat “Jacobus Alfons”; de naam van Sebastiaan’s opa. Zo is opa er altijd bij!

Uitgelicht - Bobby's Schiedam Dry Gin, Herman Jansen, Alles over gin.Bobby’s Schiedam Dry Gin

Bobby’s Schiedam Dry Gin is de gin waar het allemaal mee begonnen is. Het is een Nederlandse gin met Indonesische roots die wordt gemaakt van kruidnagel, cubeb peper, kaneel, koriander, limoengras, jeneverbes, venkel en rozenbottels.
Hierbij is het leuk om te weten dat de eerste vijf botanicals uit de oosterse wereld komen en de laatste drie botanicals uit de westerse wereld. Dit vertaald zich ook direct weer terug naar Sebastiaan; hij is half Moluks / half Nederlands. Door het gebruik van deze botanicals is er een kruidige en aromatische gin ontstaan die een licht pittige afdronk kent.

Leuk om te weten is dat Bobby’s Schiedam Dry Gin al meerdere keren is uitgeroepen tot beste gin van Nederland.

Bobby’s Schiedam Dry Gin drink je met de volgende tonics / mixers: Premium Indian Tonic Water of Ginger Beer voor een pittigere variant. Garneer met een schijfje sinaasappel en enkele kruidnagels.

Perfect serve met Bobby's Schiedam Dry Gin, Alles over gin.

Bobby’s Schiedam Jenever

Bobby’s Schiedam Jenever is een jonge jenever die wordt gemaakt van 4% moutwijn en apart gedistilleerde botanicals zoals limoengras, cubeb peper, jeneverbes, kardemom en gember.
Op de neus is de zachte, warme geur van moutwijn aangenaam aanwezig. Tijdens het proeven wordt je vrijwel direct begroet door hints van limoengras. De jenever lijkt qua kruidigheid op de gin, doordat de botanicals voor een groot deel overeenkomen met elkaar.

De jenever zorgt voor een zacht mondgevoel en daarom kun je de jenever het beste puur drinken. Drink je Bobby’s Schiedam Jenever liever in de mix? Kies dan voor een Ginger Ale!

David en Sebastiaan met Bobby's Schiedam Jenever, Alles over gin.

Special edition – Bobby’s Gin 5 years

In 2019 vierden het team van Bobby’s en Herman Jansen (de distilleerderij waar Bobby’s producten gemaakt worden) het vijfjarige bestaan van de Bobby’s Schiedam Dry Gin. Hiervoor ontwikkelden zij samen de special edition Bobby’s Gin 5 years. Dit is een blend van Bobby’s Schiedam Dry Gin en Notaris moutwijnjenever die vervolgens op nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten gerust heeft.
Wat deze blend nog specialer maakt is dat Master Distiller Ad van der Lee gebruik heeft gemaakt van een Notaris malt spirit jeneverbatch 2014; het geboortejaar van Bobby’s Schiedam Dry Gin.

Deze oplage was beperkt en inmiddels volledig uitverkocht.

Bobby's Gin 5 years, Alles over gin.

Ready-to-drinks; Bobby’s Gin & Tonic en Bobby’s Gin & Pink Lemonade

De ready-to-drinks zijn de meest recente toevoegingen aan de Bobby’s familie. Deze drankjes zijn echter niet zomaar “mixjes”. Bij Bobby’s Gin zijn ze namelijk een stap verder gegaan en wilden zij perse de barkwaliteit evenaren om zich zo te kunnen onderscheiden.
Het resultaat zijn een klassieke Bobby’s Gin & Tonic en Gin & Pink Lemonade, een funky twist op de klassieker.

In beide varianten speelt Bobby’s Schiedam Dry Gin de hoofdrol, aangevuld met een zelfgemaakte mixer én garnering. Dit betekent simpelweg dat het welbekende sinaasappelschijfje met de kruidnagels al in het drankje verwerkt zijn. De blikjes hoeven dus alleen gekoeld te worden of je serveert de drankjes met grote ijsblokjes.

Voor de Bobby’s Gin & Pink Lemonade heeft Bobby’s Gin de handen ineengeslagen met de siroopmakers van Pinkyrose. Deze mix bestaat uit Bobby’s Schiedam Dry Gin, siroop van Pinkyrose en Soda Water. Voor de complete smaakbalans wordt er grapefruit aan toegevoegd.

Bobby's Gin & Tonic, canned cocktails, Bobby's cocktails in blik, Alles over gin.

Ginbon®

De Ginbon® is ons eigen product en die wordt exclusief voor Alles over gin. gemaakt. Het is de allereerste bonbon in Nederland gemaakt met gin die in een potje geserveerd wordt. Wij hebben er voor gekozen om Bobby’s Schiedam Dry Gin te gebruiken voor de Ginbon® en dat proef je er duidelijk in terug.
Een heerlijke, smaakvolle chocolade met de smaken en pittigheid van Bobby’s Schiedam Dry Gin!

Ginbons, de eerste bonbon die je lepelt, gin bonbon, Alles over gin.

Het ultieme Bobby’s pakket

Om in één keer kennis te kunnen maken met de mooie producten van Bobby’s, ontwikkelden wij het ultieme Bobby’s pakket voor de Alles over gin. Boutique. Hierin tref je alle producten die hierboven beschreven zijn, inclusief ballonglas en mixers. Zo wordt het uitproberen van deze geweldige (nieuwe) producten wel erg leuk!

Het ultieme Bobby's Gin pakket, Alles over gin.

Ps. De foto’s van Bobby’s komen van Bobby’s zelf.

1.354
Laat een bericht achter