Gin-tonic recept, perfect serve van Nobels Pink Gin, Ameland, Alles over gin.

Gin-tonic maken: De heerlijke zoete perfect serve van Nobels Gin

Nobels Gin is een groot succes op Ameland. Toch hoef je niet direct af te reizen naar Ameland om te kunnen genieten van deze geweldige gin. Hieronder staat het recept van de perfect serve zodat je ook thuis kunt genieten van deze volle, zoete gin!
We beloven je dat dit echt een allemansvriendje is en zelfs degenen die denken dat ze niet van gin houden, worden verliefd op deze heerlijke gin-tonic!

Goed om te weten is dat je Nobels Gin ook prima puur kunt drinken door haar zachte smaak.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Nobels Gin
  • 150 ml Premium Indian Tonic Water
  • Ter garnering een schijfje limoen (of aardbeien / frambozen voor een zoetere variant)
  • Grote ijsblokjes
  • Optioneel: twee druppels Angostura bitters

Hoe maken we de perfect serve van Nobels Pink Gin:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Nobels Gin toe gevolgd door 150 ml Premium Indian Tonic Water.
Bij het inschenken van een tonic raden we je aan om een cocktaillepel te gebruiken. De reden hiervoor is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Garneer met het schijfje limoen en optioneel met de Angostura bitters. Roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Gin-tonic maken met Nobels Gin, Nobels Pink Gin, Ameland, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Nobels Drinks.

Alles over gin. meets Nobels Drinks!
Wij spraken met de Nobels Drinks om het persoonlijke verhaal achter deze gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Nobels Pink Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin cocktail recepten! 

1.601
Laat een bericht achter