Meld je nu aan voor de gin cocktail workshop bij Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

Alles over de cocktail workshop bij Distilleerderij Rutte in Dordrecht – Alles over gin. event

Cocktails en gin, is er een betere combinatie te bedenken? Niet als het aan deze toffe cocktail workshop bij Distilleerderij Rutte ligt! In twee uur tijd wordt je meegenomen in de wereld van deze prachtige Nederlandse distilleerderij en haar dranken. Op cocktail gebied leer je verschillende technieken kennen én ga je uiteraard zelf aan de slag met verschillende cocktails. Welke dit precies zijn, houden we voor nu nog even geheim. We beloven je wel dat het een hele fijne middag wordt! Zien we jou op 5 november bij Distilleerderij Rutte voor dit Alles over gin. event?

Wat houdt de cocktail workshop in en waarom wil je dit?

Heb jij altijd al meer willen weten over het maken van (gin) cocktails en de bijbehorende technieken? Dan is dit het perfecte Alles over gin. event voor jou!

Tijdens de cocktail workshop van Distilleerderij Rutte kom je alles te weten over de distilleerderij (één van de oudste distilleerderijen van Nederland), haar prachtige dranken én krijg jij alle tips en tricks voor het maken van cocktails. En daar blijft het niet bij; je gaat uiteraard ook zelf aan de slag. Je maakt verschillende cocktails en met je gin buddies kun jij proosten op jullie creaties in de Instagrammable fotohoek in de originele proefkamer.

Tijdens dit event maak je natuurlijk ook kennis met andere gin liefhebbers uit de Alles over gin. Community en ga je naar huis met een toffe goodiebag van Distilleerderij Rutte!

Zonder nu alles al te verklappen, is dit in grote lijnen wat je kunt verwachten van de cocktail workshop:

  • Ontvangst in de Proefkamer met de prijswinnende Rutte Dutch Dry Gin
  • Uitleg over de geschiedenis en productie van de spirits van Distilleerderij Rutte
  • Rondleiding in de distilleerderij
  • Uitleg over cocktails, de geschiedenis die erachter schuilgaat, de verschillende tools en methodes
  • Zelf drie (gin) cocktails maken
  • Goodiebag als je naar huis gaat

Sfeerimpressie omdat foto’s meer zeggen dat woorden

Meld je nu aan voor de workshop op 5 november

Op 5 november 2023 staat de eerstvolgende cocktail workshop gepland bij Distilleerderij Rutte in Dordrecht. Je boekt jouw ticket via de Alles over gin. Boutique. Klik hier om jouw plekje te reserveren.
Let op: er zijn maar 20 plekken beschikbaar, vol = vol.

Alles op een rijtje
Waar: Distilleerderij Rutte in Dordrecht
Wanneer: zondag 5 november 2023
Duur: 3 uur, van 14:00 tot 17:00 uur
Ginvestering: € 40,- per persoon
Parkeren: dit kan bij parkeergarage Q-Park Drievriendenhof, welke achter de distilleerderij ligt

Rutte Dutch Dry Gin, Distilleerderij Rutte, cocktail workshop, Alles over gin.

Achtergrondinformatie over Distilleerderij Rutte

In 1872 richtte Simon Rutte een distilleerderij op in Dordrecht. Vanuit een kleine achterkamer distilleerde hij dranken met liefde én met de hand. Simon wist exotische specerijen en fruit te bemachtigen doordat schepen deze producten aanvoerden in de Dordtse havens. Simon’s dranken werden populairder en het café van zijn familie werd aan de voorkant uitgebouwd tot slijterij. Tot op heden is hier nog steeds de Rutte winkel gevestigd!

De voormalige woonkamer van de familie Rutte is omgetoverd tot de Proefkamer. Hier ontvangt het team van Rutte dagelijks gasten voor gin workshops en tastings.
Hoewel de ruimte gerenoveerd is, ervaar en voel je de historie van Rutte. Hier hebben vijf generaties distillateurs gewerkt en geleefd en dat merk je aan alles. Niet alleen hangen er foto’s van de familie Rutte, ook zie je hier de oude flessen, een prijslijst uit de jaren dertig en receptenboeken van de familie Rutte in originele staat.
Zelfs de premium gins en jenevers worden nog steeds gemaakt zoals Simon dat ooit deed én uiteraard komen ook alle botanicals tot op heden rechtstreeks uit de natuur.

Ontdek hier het hele verhaal achter Distilleerderij Rutte. 

Distilleerderij Rutte, voorkant pand, Dordrecht, Alles over gin.
1.427
Laat een bericht achter