Food pairing met gin, MEATLESS-burgers met CATZ Dry Gin, BBQ Ondernemers, recept, Alles over gin.

Food pairing recept: MEATLESS-burgers met CATZ Dry Gin

Met het mooie weer voor de deur, kunnen wij maar aan één ding denken en dat is de kamado weer tevoorschijn toveren! Wij zijn hierin niet de enigen.. Tom & Tom van BBQ Ondernemers zijn beiden ondernemers én delen een grote passie voor barbecueën en gin. In de weekenden zijn zij achter hun BBQ te vinden, met uiteraard een gin-tonic in de hand.
Speciaal voor hun aankomende boek bedachten zij dit heerlijke recept van de MEATLESS-burgers. Hun gin tip? CATZ Dry Gin & Tonic maakt het plaatje compleet!

Ps. Dit recept is ook zeker geschikt voor vegetariërs, gezien er geen vlees aan te pas komt.  

 Wat hebben we nodig voor twee burgers:

  • Eén bloemkool
  • Twee brioche broodjes
  • Twee zoete puntpaprika’s
  • Twee eieren
  • Eén grote ui
  • Twee eetlepels bloem
  • Parmezaanse kaas
  • Rub naar keuze
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • BBQ saus naar keuze

 Handig om te hebben:

  • Scherp mes
  • Vork
  • Kom
  • Gietijzeren pan
  • Gietijzeren plaat

Bereidingswijze van de MEATLESS-burgers:
Snijd de bloemkool door de midden en snijd vervolgens van beide kanten een plak van circa één centimeter dik. Dit is de basis, oftewel je MEATLESS-burgers.
Bestrijk de MEATLESS-burgers aan beide kanten met olijfolie en bedek ze met je favoriete rub. Laat ze even liggen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijd vervolgens de ui in halve ringen en doe deze samen met de bloem in een kom. Roer het geheel goed zodat de uien bedekt worden met bloem.

Ga ondertussen verder met de zoete puntpaprika’s. Prik met een vork, van boven tot onder en aan de boven- en achterkant, gaatjes in de puntpaprika’s.

Zodra de BBQ heet genoeg is, vul je je gietijzeren pan met zonnebloemolie. Hierin frituur je de uienringen tot ze een mooie lichtbruine kleur hebben.

De zoete puntpaprika’s kunnen direct op het vuur gelegd worden. Laat ze hier liggen tot ze zacht zijn geworden. De kans is groot dat de schil zwart wordt. Deze kun je eenvoudig verwijderen als je klaar zijn. Snijd de puntpaprika’s in gewenste stukjes en breng ze op smaak met peper en zout.

De MEATLESS-burgers bak je net als normale hamburgers op een gietijzeren plaat tot ze een heerlijk krokant laagje krijgen. Zodra de MEATLESS-burgers klaar zijn, bak je de eieren op dezelfde plaat.

Snijd ondertussen de brioche broodjes open en leg ze na het eitje even kort op de gietijzeren plaat. Zo worden ook de broodjes mooi krokant en dit zorgt voor een fijne bite.

Als de broodjes klaar zijn beleg je ze achtereenvolgens met de puntpaprika’s, de MEATLESS-burgers, het gebakken ei, de krokant gefrituurde uien, een klein handje Parmezaanse kaas en natuurlijk de BBQ saus naar keuze.

MEATLESS-burgers maken met BBQ Ondernemers, Alles over gin.

Serveer de MEATLESS-burgers met CATZ Dry Gin

CATZ Dry Gin is de perfecte gin om van te genieten met deze heerlijke MEATLESS-burgers. De burgers zijn vol van smak en dat vraagt ook om een krachtige(re) gin! CATZ Dry Gin is een kruidige en krachtige gin die fris en lichtzoet op de neus is. Qua smaakt brengt de gin een ware smaakexplosie met zich mee die in laagjes tevoorschijn komt. De aroma’s van jeneverbes, koriander, kruidnagel en bergamot komen als eerste tevoorschijn, waarna zij worden opgevolgd door de citrusvruchten, vanille en kaneel. De gin wordt afgerond door een licht pittige smaak met hints van kardemom, peper en gember.

Voor de perfect serve hebben we het volgende nodig:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met de grote ijsblokjes. Roer deze enkele seconden in het glas rond zodat het glas goed koud wordt. Het glas is koud genoeg als het aan de buitenzijde condens krijgt. Schenk het eventuele smeltwater weg. Voeg de gin en tonic toe en roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden. Garneer vervolgens met het zoethoutstokje en het schijfje limoen en roer nogmaals zodat ook zij hun smaken delen met de gin-tonic.

CATZ Dry Gin & Tonic met MEATLESS-burgers, recept, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Tom & Tom en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

157
Laat een bericht achter