Alles over Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit – De allernieuwste mixer van Fever-Tree

Nederland is een nieuwe mixer rijker! Fever-Tree lanceerde tijdens de Horecava haar nieuwste mixer; Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit. Een mixer die eigenlijk ontwikkeld is om te pairen met tequila, maar ook zeker het experimenteren met gin waard is.
In deze gin story maak jij kennis met deze nieuwste mixer en sluiten we voor de verandering eens af met een tequila cocktail!

Ontdek als eerste Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit

Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit wordt zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van grapefruits.
In Alicante worden deze rode en roze grapefruits met de hand geplukt in de velden van de Quirante familie. Zoals Fever-Tree zelf zegt;  “Een team van agronomen, professionals in bodembeheer en gewasproductie, zorgt ervoor dat de groei optimaal verloopt en dat er precies op het juiste moment geoogst wordt. De gewassen worden continu aan de hoogste kwaliteitsstandaard gehouden. Hierdoor hebben wij uiteindelijk het beste fruit voor onze nieuwste mixer. De verfrissende, florale tonen doen de Spaanse grapefruit helemaal tot zijn recht komen”.

Een explosie van zoete, zachte, zure en bittere tonen is wat Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit met zich meebrengt. Hierbij zorgen de rode grapefruits voor de krachtige tonen en het lichte bittertje, terwijl de roze grapefruits juist voor de zachte tonen zorgen.
Door het prachtige Middellandse Zee klimaat zitten deze grapefruits vol smaak en dat proef je terug!

Wat deze mixer bijzonder maakt is dat Fever-Tree de juiste balans gevonden heeft tussen het sap van de grapefruits en de hoeveelheid koolzuur. Dit zorgt ervoor dat de mixer heel breed in te zetten is; als frisdrank, maar ook in combinatie met gin, vodka, tequila of een Spritz.

Voedingswaarde van Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit

Steeds vaker krijgen wij de vraag hoe het zit met de voedingswaarde van mixers. Daarom vermelden we dit hieronder ook nog even om het plaatje compleet te maken.
Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. Er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van kunstmatige suikers, smaak- en kleurstoffen.

Gemiddelde voedingswaarde per 100 ml
Energie: 63 kJ / 15 kcal
Koolhydraten: 3.6 gram, waarvan suikers 3.5 gram
Eiwitten, vet, vezels en zout: 0 gram

Ingrediënten
Koolzuurhoudend bronwater, rode grapefruitsap uit concentraat, fructose, roze grapefruitsap, citroenzuur, natuurlijk grapefruit aroma met andere natuurlijke aroma’s, natriumbicarbonaat, ascorbinezuur, vruchten- en groentesap.

Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit, Alles over gin.

Paloma, de signature cocktail voor Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit

Fever-Tree Sparkling Grapefruit is ontwikkeld met tequila in het achterhoofd. Normaal delen we een gin-tonic recept, maar vandaag maken we daarom een uitstapje naar de Paloma!

De Paloma is een dorstlessende cocktail gemaakt met tequila en (verse) grapefruit. Het is een bijzondere smaakcombinatie die zeker eens het proberen waard is. Als we de Mexicanen mogen geloven is dit de meest geliefde cocktail van het land.

Wat hebben we nodig:

Hoe maak je de Paloma:
Gebruik bij voorkeur een longdrink glas.

Ga met het schijfje grapefruit langs de rand van je glas zodat deze vochtig wordt. Zet vervolgens je glas op de kop in het zout zodat er een prachtig crispy, gezouten randje ontstaat.

Vul nu je glas met ijsblokjes, voeg de tequila toe en top af met Fever-Tree Sparkling Grapefruit. Garneer met het verse schijfje grapefruit.

Paloma maken, Paloma recept, Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Fever-Tree / Wonderful.

951
Laat een bericht achter