Fentimans smaakwiel, Gin en tonic, Mixers, Alles over gin.

Alles over pairing met handige smaakwielen van Fentimans

Welke tonic past het beste bij mijn gin?” is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt. Persoonlijk vinden wij dat smaken verschillen en dat je altijd voor een gin en een tonic moet gaan die jij zelf het lekkerste vindt. Toch kan een richtlijn wel erg fijn zijn, want de wereld van tonics en mixers is groot.. Zo groot dat je er makkelijk in kunt verdwalen!
Dat besefte Fentimans zich ook. Met hun mooie productrange kun je namelijk écht alle kanten op. Van gin tot agave spirits, rum, whisky, brandy en zelfs wijn. In deze gin story zetten we alles voor jou op een rijtje en maken de smaakwielen van Fentimans het uitkiezen van de juiste tonic of mixer wel erg eenvoudig!

Eerst even kennismaken met Fentimans

Voor het ontstaan van Fentimans gaan we terug naar het jaar 1905. Thomas Fentiman werkte toen als puddelaar in een ijzerfabriek in Cleckheaton, Engeland. Op een dag vroeg één van zijn collega’s hem om een lening. Achteraf bleek dit een hele goede deal zijn..
Thomas zou in ruil voor de lening namelijk een recept voor botanisch gemberbier krijgen. Doordat de lening nooit werd terugbetaald was dit unieke recept van hem!
Thomas ging aan de slag met het recept en voordat hij het wist was hij druk bezig met het afleveren van het gemberbier aan zijn eindklanten. Hij transporteerde het gemberbier in stenen kruiken (“grey hens” genaamd) met paard en wagen.

Thomas zijn hond Fearless was zijn partner in crime. Toen Fearless een gehoorzaamheidsprijs van Crufts won, was Thomas zó trots op haar dat hij haar afbeelding liet ophangen in de fabriek én het gebruikte het op de kruiken. Tot op de dag van vandaag staat Fearless nog steeds afgebeeld op de Fentimans flesjes!

Wat Fentimans zo uniek maakt

Botanisch brouwen is een unieke techniek die Fentimans al vanaf het begin gebruikt en die van generatie op generatie wordt doorgegeven. “Het is ons unieke verkooppunt waarop de merkbelofte is gebaseerd en garant staat voor een ongeëvenaarde kwaliteit: gekenmerkt door een rijke, diepe smaak, een fijn mondgevoel en een rijke textuur”, aldus Fentimans.

De eerste stap in het brouwproces is het extraheren van de natuurlijke smaakstoffen. Hierdoor ontstaat er een uitgebalanceerde botanische vloeistof die vervolgens op basis van gist gefermenteerd wordt. Deze fermentatie vindt plaats in klassieke gistingsvaten en duurt in totaal zeven dagen. Tijdens deze periode komen de complexe en diepe smaken tevoorschijn die bijdragen aan het mooie eindproduct.

Aan de gegiste botanische vloeistof worden vervolgens natuurlijke smaakstoffen en etherische oliën toegevoegd voor de unieke Fentimans aroma’s. Als laatste wordt er water, natuurlijke bietsuiker en koolzuur aan de mix toegevoegd. Het resultaat is een geweldige smaakexplosie; de tonics hebben een complete en zachte smaak die zich perfect laten mengen met diverse spirits!

Fentimans, tonic range homepage, Alles over gin.

Smaakwiel #1 – Welke Fentimans tonics en mixers combineer je met welke gin?

Gins kunnen verdeeld worden in diverse smaakcategorieën. Voor onderstaand smaakwiel heeft Fentimans vier categorieën aangehouden; gins met een overheersende jeneverbessmaak, citrus gins, florale gins en zoete & sloe gins.
Per gin categorie worden de aangeraden tonics en mixers aangegeven. Ter inspiratie staan er aan de rechterzijde ook nog drie recepten zodat je direct aan de slag kunt gaan!

Fentimans Pairing Digital_Final AW

Smaakwiel #2 – Welke Fentimans tonics en mixers combineer je met welke agave spirits?

Steeds vaker worden de Fentimans tonics en mixers in combinatie met tequila en mezcal gebruikt. Onderstaand smaakwiel laat je in een handig overzicht zien welke tonics en mixers je wanneer gebruikt.

Fentimans tonics met agave, Craft Drinks, Alles over gin.

Smaakwiel #3 – Welke Fentimans tonics en mixers combineer je met welke rum?

Rum-tonic, een drankje die we steeds vaker voorbij horen komen. Hier speelt Fentimans handig op in; onderstaand smaakwiel laat zien hoe jij je rum(s) het beste kunt combineren om het heerlijkste drankje op tafel te toveren.

Fentimans tonics met rum, Craft Drinks, Alles over gin.

Smaakwiel #4 – Welke Fentimans tonics en mixers combineer je met welke whisky?

Voor de whiskyliefhebbers onder ons, staat dit wellicht gelijk aan vloeken in de kerk. Maar mocht je écht je whisky willen mixen met een tonic of mixer dan kan onderstaand smaakwiel de uitkomst bieden. Uiteraard staan ook hier handige recepten bij; altijd leuk om een keertje te gaan experimenteren!

Fentimans tonics met whisky, Craft Drinks, Alles over gin.

Smaakwiel #5 – Welke Fentimans tonics en mixers combineer je met welke brandy?

Cognac, armagnac, calvados, grappa en pisco zijn bijzondere drankjes waar je écht van moet houden. Persoonlijk niet onze favoriet, maar wel leuk om te delen. Dit laat precies zien hoe veelzijdig de tonics en mixers van Fentimans zijn!

Fentimans tonics met brandy, Craft Drinks, Alles over gin.

Smaakwiel #6 – Welke Fentimans tonics en mixers combineer je met welke wijn?

Zelf geven wij de voorkeur aan een glas wijn zonder toevoeging, maar mocht je op zoek zijn naar inspiratie om je wijn eens op een andere wijze te drinken, dan kan onderstaand smaakwiel je zeker verder helpen!

Fentimans tonics met wijn, Craft Drinks, Alles over gin.

Wil je meer weten over Fentimans en de diverse tonics en mixers?
Klik dan hier. In deze gin story hebben we alle producten voor jou op een rijtje gezet!

2.717
Laat een bericht achter