Cocktails bij de Royal Bliss Cocktail Competition, Den Haag, Alles over gin.

Alles over het event Royal Bliss Cocktail Competition

Begin dit jaar heeft Coca-Cola Nederland het premium mixer merk Royal Bliss geïntroduceerd. Om Royal Bliss op de kaart te zetten, werd er op 19 augustus een heuse Royal Bliss Cocktail Competition opgezet. Bij The Five Points Bar & Drink Society in Den Haag gingen vijf bartender teams uit Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Tilburg de strijd met elkaar aan om de beste Royal Bliss signature serve te presenteren. De prijs? Een inspiratietrip naar Barcelona, de stad waar Royal Bliss is ontstaan.
Wij waren erbij en hebben mogen genieten van een relaxte sfeer, hele goede cocktails, fijne mensen en heerlijk eten. Benieuwd hoe het er aan toe ging en welk team onderweg is naar Barcelona? Hieronder lees jij alles wat je wilt weten!

Eerst even kennismaken met Royal Bliss

Royal Bliss is bedacht en ontwikkeld door The Coca-Cola Company Spanje met als doel de Spaanse restauranteigenaren en bartenders een product te bieden die perfect aansluit bij de nieuwe generatie.
Om tot deze premium mixers te komen heeft The Coca-Cola Company Spanje nauw samengewerkt met smaakexperts en tien prominente Spaanse bartenders. Na twee jaar ontwikkelen werden er in 2017 acht varianten in Spanje gelanceerd; Vibrant Yuzu Tonic Water, Creative Tonic Water, Bohemian Berry Sensation, Irreverent Ginger Ale, Creative Zero Azúcar Tonic Water (suikervrij), Elegant Soda, Expressive Orange en Ironic Lemon.
In Nederland is Coca-Cola Company Nederland de markt op gegaan met Vibrant Yuzu Tonic Water, Creative Tonic Water, Bohemian Berry Sensation en Irreverent Ginger Ale.

Royal Bliss range, Alles over gin.

Born to inspire

Met de Royal Bliss premium mixers kunnen bartenders hun creatieve ei volledig kwijt; de premium mixers kennen namelijk meer dan veertig (!) geur- en smaaknuances. De mogelijkheden en smaakcombinatie zijn hierdoor eindeloos. Iedere slok zal anders zijn dan de vorige. Het mooie van de Royal Bliss premium mixers is dat het de alcohol voorop zet.
Beter dan Coca-Cola hadden wij het niet kunnen formuleren:
“Royal Bliss is born to inspire. De veelzijdige reeks premium mixers is ons antwoord op een wereld waarin we gewend zijn dat anderen voor ons bepalen wat we kunnen combineren, hoe we dat doen en wanneer we dat doen. Royal Bliss is de sleutel tot eindeloze combinatiemogelijkheden, met het doel om de mix van gevoelens en emoties waaruit elke persoon bestaat, te kunnen verrijken”.

Royal Bliss Bohemian Berry, Alles over gin

Royal Bliss Cocktail Competition

Royal Bliss is speciaal ontwikkeld voor de horeca. In de afgelopen maanden werden daarom diverse horecagelegenheden uitgedaagd om een originele Royal Bliss signature serve te creëren en deze in te dienen bij Royal Bliss. Van alle inzendingen werd de top vijf uitgenodigd om tijdens de Royal Bliss Cocktail Competition te strijden voor de felbegeerde prijs; een inspiratietrip naar Barcelona!

De vijf teams die de strijd met elkaar zijn aangegaan zijn de The Streetfood Club uit Utrecht, Bricks “Hooch & Brew” uit Den Haag, Hugh Rotterdam uit Rotterdam, Doloris uit Tilburg en The Old Jazz uit Den Haag.

Bartenders The Old Jazz, Royal Bliss Cocktail Competition, Alles over gin.

Alle teams maakten in de eerste ronde hun signature serve. In de tweede ronde werden de teams voor een uitdaging gezet; zij moesten een cocktail ontwikkelen met Royal Bliss én een (onbekend) ingrediënt, namelijk Verjus. Tijdens de rondes werd er niet alleen gelet op de kwaliteit van de cocktail, maar ook de garnering, interactie met het publiek en het teamwork.

Leading bartenders en cocktailexperts Chi-Ho Ta (barmanager Dr. Rotterdam en mede-eigenaar van Calaboose uit Rotterdam), Albert van Beeck Calkoen (Mr. Cocktail en organisator van het Ginfestival) en Thom Bartelse (marketing & sales voor Diageo, Bobby’s Schiedam Dry Gin en Bacardi) vormden de jury.

Klappende jury Royal Bliss Cocktail Competition, Den Haag, Alles over gin. (2)

Er kan er maar één de echte winnaar zijn..

Hoewel wij de meest fantastische cocktails hebben geproefd en genoten hebben van alle presentaties, kan er maar één de winnaar zijn van de Royal Bliss Cocktail Competition. Volgens de jury waren dit de bartenders Marko Pečnik en Tony Valens van The Streetfood Club uit Utrecht!

Zij wonnen de Royal Bliss Cocktail Competition met hun signature serve “Bringing Sexy Back”. Een mix van Royal Bliss Vibrant Yuzu Tonic Water, Italicus, Mezcal, El Jimador Tequila, Simple Syrup en Verjus. Ondanks de complexiteit was deze cocktail perfect in balans.

Zoals de jury zegt:
“De presentatie van de heren was duidelijk een team effort. De interactie met het publiek, het concept en de smaak van de cocktail stak met kop en schouders boven de rest uit. Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje van alle ingrediënten. Zij hebben een mooie balans gevonden om Royal Bliss te laten shinen in een complex drankje.”

Een goede tweede plek was voor Eddy Trenidad en Alice Razzi, bartenders van Bricks “Hooch & Brew” uit Den Haag.

Op de derde plek staan de bartenders van Hugh Rotterdam.

De bartenders van Doloris uit Tilburg wonnen een gouden ticket en gaan ook mee naar Barcelona.

Alle winnaars hebben een ticket naar Barcelona gewonnen en gaan samen met The Streetfood Club op bartour in Barcelona. Hier zullen zij de populairste Royal Bliss locaties bezoeken en krijgen zij diverse workshops om meer te leren over Royal Bliss. Uiteraard winnen wij als gin liefhebbers hier ook iets mee; in verschillende toffe hotspots drinken wij straks de mooiste Royal Bliss gin cocktails!

Winnaars Royal Bliss Cocktail Competition, Den Haag, Alles over gin

3.935
Laat een bericht achter