Gin cocktails maken met The Botanist Gin – Botanical Martini, Elderflower Cooler en A story about flowers and bees
Begin deze maand woonden wij een geweldige kennissessie bij van The Botanist Gin; The Botanist Inspirational Session. Deze sessie werd georganiseerd door Iconic Studios uit Amsterdam bij de geweldige groene locatie van Hrbs.
Brandambassadeur Nick Baeyens nam ons mee in de wereld van The Botanist Gin en dit ging gepaard met hele fijne gin cocktails. De chefkoks van Restaurant BAUT zorgden voor een geweldige foodpairing wat de kennissessie helemaal compleet maakte.
Wij hebben Nick naar de recepten gevraagd zodat wij deze ook met jou kunnen delen. Hieronder vind jij de recepten voor de Botanical Martini, Elderflower cooler en A story about flowers and honey.

Botanical Martini
Voor de Martini liefhebbers is dit echt een aanrader. Het is een krachtige en zeer droge gin cocktail. De Botanical Martini werd geserveerd met een geweldig gerecht gemaakt van ossenworst, Amsterdams zuur en savora.
Om de Botanical Martini te kunnen maken, hebben we het volgende nodig:
- 60 ml The Botanist Islay Dry Gin
- 10 ml Dry Vermouth
- 2 druppels Absinth
Wat gaan we doen?
Voeg alle ingrediënten toe aan het glas, roer goed en je Botanical Martini is klaar om te serveren!
Elderflower cooler
Deze gin cocktail is zoet en erg verfrissend tegelijk door de gebruike elderflower en munt. Dit was echt één van onze favorieten! De Elderflower cooler werd geserveerd met een gerechtje gemaakt van corvina, tomaat en dashi.
Om de Elderflower cooler te kunnen maken, hebben we het volgende nodig:
- 50 ml The Botanist Islay Dry Gin
- 25 ml komkommer- en muntsiroop
- 30 ml elderflower champagne
- 5 ml citroensap
- Bruiswater
- Takje munt ter garnering
- IJsblokjes
Wat gaan we doen?
Voeg The Botanist Gin, komkommer- en muntsiroop, elderflower champagne en de citroensap toe aan een cocktailshaker. Shake het geheel goed zodat alles goed gemixt wordt.
Vul een tumbler glas met ijsblokjes, schenk hierin de mix en top af met bruiswater.
Garneer met het takje munt.

A story about flowers and honey
Een zoete, zachte gin cocktail waar wij geen genoeg van kregen! Deze cocktail werd geserveerd met paella, sofrito, aioli en eetbare bloemen.
Om de A story about flowers and honey te kunnen maken, hebben we het volgende nodig:
- 50 ml The Botanist Islay Dry Gin
- 25 ml honingsiroop (die geinfuseerd is met berenklauw zaden, wilde wortelzaden en wilde hop
- 25 citroensap
- 10 ml sinaasappelsap
- Sinaasappel zeste ter garnering
Wat gaan we doen?
Voeg The Botanist Gin, honingsiroop, citroen- en sinaasappelsap toe aan een cocktailshaker. Shake het geheel goed zodat alles goed gemixt wordt.
Schenk de mix in een glas en garneer met het sinaasappel zeste.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten en gin cocktails!