Gin-tonic recepten, classic serves met CATZ Dry Gin en London Essence mixers, Alles over gin.

Gin-tonics maken met CATZ Dry Gin en London Essence – Drie geweldige classic serves

CATZ Dry Gin en de mixers van The London Essence Company blijken een gouden combinatie te zijn. Hier vind je drie geweldige classic serves die je in een handomdraai op tafel tovert. Uiteraard vertellen we je eerst graag iets meer over CATZ Dry Gin en London Essence!

De kruidige en krachtige gin wordt gemaakt van klassieke en exotische botanicals. Tijdens de productie worden zij eerst afzonderlijk gedistilleerd wat ervoor zorgt dat de smaken en aroma’s volledig worden benut. Gezamenlijk zorgen de botanicals voor een gin die meerdere (smaak)lagen kent. Dit zorgt er ook voor dat CATZ Dry Gin toegankelijk is voor zowel de beginnende gin drinker als de meer ervaren gin liefhebber.

Het bijzondere aan de London Essence mixers is dat zij CATZ Dry Gin er doorheen laat stralen én een bijzonder geurenpalet met zich meebrengt. The London Essence Company leverde vroeger aan de parfumindustrie. Hierdoor weten zij als geen ander hoe de bijzondere essences gecreëerd moeten worden zodat de neus meer geprikkeld wordt. Een bijkomend voordeel is dat iedere serving van 100 ml minder dan 20 kcal bevat; de mixers zijn licht en zó vol van smaak. De champagne stijl bubbels maken jouw gin-tonic compleet.

Classic serve #1

Deze classic serve is gebaseerd op de perfect serve van CATZ Dry Gin. Doordat de gin complex en zo mooi gelagerd is, zijn een premium indian tonic, een stokje zoethout en een schijfje limoen al voldoende om de geweldige smaken door te laten komen. Een krachtige en zeer smaakvolle gin-tonic!

Wat hebben we nodig?

 • 50 ml CATZ Dry Gin
 • 150 ml London Essence Original Indian Tonic Water
 • Ter garnering een stokje zoethout en een schijfje limoen
 • Grote ijsblokjes

Classic serve #2

Deze classic serve is perfect voor de liefhebbers van Mediterraanse smaken. Door de rozemarijn lijkt dit in de eerste instantie een kruidige gin-tonic, maar de grapefruit weet dit perfect te balanceren. Zij voegt fruitige en licht bittere tonen toe waardoor er echt een smaakexplosie ontstaat.  Een gin-tonic die zó vol smaak is en toch tegelijkertijd heel zacht.

Wat hebben we nodig?

 • 50 ml CATZ Dry Gin
 • 150 ml London Essence Original Indian Tonic Water
 • Ter garnering een takje verse rozemarijn en een schijfje grapefruit
 • Grote ijsblokjes

Classic serve #3

Deze classic serve verrast je op een unieke wijze, omdat er gebruik wordt gemaakt van een gedroogd én gerookt schijfje sinaasappel. De kruidige en citrus tonen van de gin komen geweldig naar voren en worden bijgestaan bij de zoete aroma’s van de sinaasappel. Doordat het schijfje sinaasappel gerookt is, komt er een subtiele rokerigheid naar voren.

Wat hebben we nodig?

 • 50 ml CATZ Dry Gin
 • 150 ml London Essence Original Indian Tonic Water
 • Ter garnering een gedroogd & gerookt schijfje sinaasappel
 • Grote ijsblokjes

Bereidingswijze van alle classic serves

Alle perfect serves hebben dezelfde bereidingswijze. Daarom hebben we deze eenmalig vermeld.

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je CATZ Dry Gin toe. Schenk daarna de London Essence Original Indian Tonic Water in.
Tip: schenk met behulp van een cocktaillepel de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste de garnering toe aan je gin-tonic en roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Gin-tonic maken met CATZ Dry Gin en London Essence Original Tonic Water, Alles over gin.

2.821
Laat een bericht achter