Zomer cocktails, door bartenders voor hometenders, drie gin recepten, Alles over gin.

Alles over gin cocktails  – Drie zomerse gin cocktails die speciaal voor jou ontwikkeld zijn door de beste bartenders van Nederland

Cocktails drinken én ermee experimenteren is hot en daarom delen we in deze gin story drie hele unieke gin cocktails. Van beertails tot cocktails met feta en bubbels.. De drie top bartenders Tim Lefèvre, Lello Tagliamonte en Joep van Koolwijk delen hun favoriete gin cocktail recepten met ons zodat jij hier thuis ook mee aan de slag kunt gaan!
Hun inspiratie deden zij op in Athene en de knipoog naar Griekenland zie je in sommige gin cocktails overduidelijk terugkomen. De vraag na het lezen van deze gin story is welke gin cocktail jij als eerste gaat maken..

Fords Gin voor deze gin cocktails

Alle drie de bartenders maken voor hun gin cocktails in deze gin story gebruik van Fords Gin. Fords Gin is een Engelse gin die ontstaan is door een samenwerking tussen Simon Ford en Charles Maxwell. Simon is bekend als gin expert én een wereldberoemde bartender. Charles is de tiende generatie Master Distillers bij Thames Distillers.
Samen creëerden zij een moderne variant op de klassieke London Dry Gin. Voor deze gin wordt er gebruik gemaakt van de traditionele botanicals zoals jeneverbessen en korianderzaad, aangevuld met citrusvruchten en kruidige en bloemige botanicals. Volgens de bartenders maakt dit Fords Gin de perfecte gin voor gin cocktails.

Gin cocktail #1 Bonne Journée, voor de gin- én bierliefhebber

Ben jij een gin liefhebber maar kun je een biertje ook zeker waarderen? Dan hebben we hier de perfecte beertail voor je!
Beertails zijn steeds populairder wordende cocktails die bier als basis hebben. De cocktail Bonne Journée is een beertail die ontwikkeld is door bartender Tim Lefèvre van speaskeasy bar Door 74 uit Amsterdam. Voor deze cocktail combineert Tim Kriek bier met Fords Gin, cranberry sap en hibiscussiroop. Het resultaat is een verfrissende, friszure cocktail met een klein zoetje.

Wat hebben we nodig voor deze gin cocktail:

 • 40 ml Fords Gin
 • 15 ml (ongezoet) cranberry sap
 • 15 ml Monin hibiscussiroop
 • 60 ml Kriek bier
 • Ter garnering een limoenschilletje

Hoe maken we de Bonne Journée:
Gebruik bij voorkeur een wijnglas voor deze beertail. Vul het glas met ijsblokjes en schenk daarna de gin, cranberry sap, hibiscussiroop en Kriek bier in. Roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden. Garneer het glas vervolgens met het limoenschilletje.

Pro tip:
Wil je net als Tim liever je eigen hibiscussiroop maken? Kook dan 250 ml water in een steelpannetje en voeg hier vijf gram hibiscusblaadjes aan toe. Laat de blaadjes vijf tot zeven minuten trekken en haal deze dan uit de pan. Voeg vervolgens 250 gram suiker toe en roer het geheel op laag vuur tot alle suiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen en jouw hibiscussiroop is klaar voor gebruik.

Zomercocktail, Bonne Journée, Tim Lefevre, Roger Bloem, Alles over gin.

Gin cocktail #2 Tina Martini

Tina Martini is een hele bijzondere cocktail en wordt zeker gewaardeerd door liefhebbers van hartige hapjes en drankjes. Voor deze cocktail wordt er namelijk gebruik gemaakt van feta en Parmezaanse kaas!
Deze cocktail is ontwikkeld door Lello Tagliamonte, bartender van cocktailbar Lotti’s in het hotel The Hoxton. Lello houdt van de smaak van Griekse feta en besloot zijn cocktail daarom een unieke twist te geven.. Het resultaat is een hartige maar toch verfrissende gin cocktail.

Wat hebben we nodig voor deze cocktail:

 • 50 ml Fords Gin
 • 10 ml Rosolio di Bergamotto
 • 15 ml citroensap
 • 20 ml feta & Parmezaanse-kaassiroop
 • 20 ml eiwit
 • Ter garnering een blokje feta

Hoe maken we de Tina Martini:
Voordat we deze gin cocktail kunnen maken, moeten we eerst de feta & Parmezaanse kaassiroop maken. Hiervoor hebben we het volgende nodig:

 • 250 gram suiker
 • 190 ml heet water
 • 75 gram feta
 • 50 gram Parmezaanse kaas

De eerste stap is het verkruimelen van de feta en het raspen van de Parmezaanse kaas. Doe de kaas in een steelpannetje en voeg hier het hete water aan toe en laat dit een uur op gematigd vuur staan. Na dit uur kan dit pannetje van het vuur gehaald worden en mag je het mengsel laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld, zeef je de siroop door een fijne zeef of doek en klaar is jouw feta & Parmezaanse-kaassiroop.

Als de feta & Parmezaanse-kaassiroop gereed is, voegen we deze met de gin Rosolio di Bergamotto, citroensap en eiwit toe aan een cocktailshaker. Shake het geheel goed zodat de smaken met elkaar vermengd worden. Schenk vervolgens de mix in een gekoeld coupette glas middels de fine-strain methode.

Zomercocktail Tina Martini, Lello Tagliamonte, The Hoxton, Roger Bloem, Alles over gin.

Gin cocktail #3 Dionysos’ Disposition

Een verfrissende bubbel met gin? Wel als het aan bartender Joep van Koolwijk van Tales & Spirits ligt!
Voor de gin cocktail Dionysos’ Disposition liet Joep zich inspireren door de Griekse god van de wijn; Dionysus. Het resultaat is een hele verfrissende cocktail, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van verse citrusvruchten. Het mooie bubbeltje van de bruisende wijn maakt de cocktail compleet. Dionysos’ Disposition is misschien wel het zomer gin bubbeltje van dit jaar.

Wat hebben we nodig voor deze cocktail:

 • 40 ml Fords gin
 • 10 ml vers geperst citroensap
 • 10 ml vers geperst limoensap
 • 10 ml Monin suikersiroop
 • Twee scheutjes sinaasappelbitters
 • Bruisende wijn (bijvoorbeeld Karanika Cuvée Spéciale 2020)
 • Ter garnering twee plakjes komkommer en een takje verse rozemarijn
 • IJsblokjes

Hoe maken we de Dionysos’ Disposition:
Gebruik bij voorkeur gebruik van een highball glas en vul deze met ijsblokjes. Pak vervolgens een cocktailshaker en vul deze ook met ijsblokjes. Voeg hier vervolgens de gin, de citroen- en limoensap, suikersiroop en sinaasappelbitters aan toe. Shake alle ingrediënten kort.
Schenk het eventuele smeltwater uit het glas en voeg het drankje middels een strainer (zeefje) toe in het glas. Met de bruisende wijn top je het drankje af. Garneer met de twee plakjes komkommer en het takje rozemarijn.

Zomercocktail Dionysos Disposition - Joep van Koolwijk - Tales & Spirits, Roger Bloem, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Roger Bloem en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

1.391
Laat een bericht achter