Rutte Kaffir Lime Gin uitgelicht, nieuwe limited edition van Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

Alles over Rutte Kaffir Lime Gin – Ontdek hier alles wat jij moet weten over deze limited edition gin

Distilleerderij Rutte did it again! Op 1 juli 2023 lanceerden zij een heerlijke nieuwe limited edition gin. Zelf hadden wij deze al eens in een 200 ml flesje mogen ervaren en wat zijn wij blij dat deze gin nu ook in een 700 ml fles verkrijgbaar is. Met “gepaste” enthousiasme kunnen we je dit alvast vertellen; deze gin is écht ge-wel-dig!
Rutte Kaffir Lime Gin is een heerlijke frisse en aromatische gin met een duidelijke smaak van kaffir limoen. Als liefhebber van de Aziatische keuken, is deze gin een must have voor de zomer.
In deze gin story laten wij jou kennismaken met Rutte Kaffir Lime Gin en hopelijk overtuigen wij je om deze gin vóór eind september aan te schaffen. Deze gin is namelijk maar drie maanden verkrijgbaar; het betreft hier een echte limited edition, dus wacht zeker niet te lang!

Ieder jaar een limited edition; dit jaar Rutte Kaffir Lime Gin

Ieder jaar komt Distilleerderij Rutte met een limited edition en meestal betreft het een houtgerijpte, whisky-achtige jenever. Maar dit jaar wordt er een heerlijke gin in de spotlights gezet; Rutte Kaffir Lime Gin!
Deze gin heeft haar ontstaan te danken aan een reis die Master Distiller Myriam Hendrickx naar Thailand maakte.

Myriam vertelt; “Jaren geleden was ik in Thailand en daar woonde ik een kookworkshop bij. Hier ontdekte ik de smaak van de kaffir limoen, ook wel kaffir lime of djeroek limo genoemd. Wat mij het meeste is bijgebleven van de kookworkshop is de smaak van de groene blaadjes van de kaffir limoen. Ze hebben zo’n unieke, frisse en aromatische smaak. In de Indonesische keuken staan zij ook wel bekend als djeroek poeroet.
Toen ik weer terug was in Nederland, kocht ik verse (diepvries) blaadjes en probeerde Ad ze te distilleren. Het resultaat was verbluffend; het fris-pittige aroma wisten wij vast te leggen in onze spirit en niet lang daarna werd deze gin in kleine flesjes in de Rutte winkel in Dordrecht verkocht!”.

Rutte Kaffir Lime Gin koop je nu in de Alles over gin. Boutique. Klik hier om naar de Boutique toe te gaan.

Ontdek Rutte Kaffir Lime Gin hier, limited edition 2023, Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

Hoe wordt Rutte Kaffir Lime Gin gemaakt en hoe smaakt deze gin?

De basis van Rutte Kaffir Lime Gin is een klassieke dry gin. Hieraan worden diverse botanicals toegevoegd, zoals venkel, kaneel en uiteraard de kaffir limoen blaadjes.

Op de neus is een klassieke dry gin te herkennen. De aroma’s van de jeneverbessen worden aangevuld met een subtiele hint van de kaffir limoen.
Qua smaak is de gin gevuld met frisse, zoete en aromatische tonen. Rutte Kaffir Lime zorgt voor een vol mondgevoel en weet je direct mee op reis te nemen naar Azië. De smaak van de kaffir limoen is dominant aanwezig en begroet je op krachtige wijze. Daarna wordt de smaak zachter, komt er een klein zoetje tevoorschijn en wordt de lange afdronk ingezet. De gin blijft lang aanwezig op een aangename en uitnodigende wijze.

Gin-tonic recept: de perfect serve van Rutte Kaffir Lime Gin

Rutte Kaffir Lime Gin heeft niet veel nodig om een smaakexplosie in je glas te laten ontstaan. Deze gin is zó vol van smaak, dat een Premium Indian Tonic Water eigenlijk al volstaat.

Mocht je wel willen experimenteren of juist van de gebaande wegen willen gaan, dan heeft Distilleerderij Rutte een aantal tips voor je. “Mix Rutte Kaffir Lime Gin met Mediterranean Tonic Water, Rose Lemonade of Ginger Ale. Er ontstaan hele verrassende en zeer smakelijke combinaties!”, aldus het team van Distilleerderij Rutte.

Wat hebben we nodig voor de klassieke perfect serve:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je Rutte Kaffir Lime Gin toe gevolgd door de tonic.
Bij het inschenken van een tonic raden we je aan om een cocktaillepel te gebruiken. De reden hiervoor is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden. Garneer naar smaak met een schijfje verse limoen.

Ballonglas, Rutte Dutch Dry Gin, Alles over gin.

Achtergrondinformatie over Distilleerderij Rutte

In 1872 richtte Simon Rutte een distilleerderij op in Dordrecht. Vanuit een kleine achterkamer distilleerde hij dranken met liefde én met de hand. Simon wist exotische specerijen en fruit te bemachtigen doordat schepen deze producten aanvoerden in de Dordtse havens. Simon’s dranken werden populairder en het café van zijn familie werd aan de voorkant uitgebouwd tot slijterij. Tot op heden is hier nog steeds de Rutte winkel gevestigd!

De voormalige woonkamer van de familie Rutte is omgetoverd tot de Proefkamer. Hier ontvangt het team van Rutte dagelijks gasten voor gin workshops en tastings.
Hoewel de ruimte gerenoveerd is, ervaar en voel je de historie van Rutte. Hier hebben vijf generaties distillateurs gewerkt en geleefd en dat merk je aan alles. Niet alleen hangen er foto’s van de familie Rutte, ook zie je hier de oude flessen, een prijslijst uit de jaren dertig en receptenboeken van de familie Rutte in originele staat.
Zelfs de premium gins en jenevers worden nog steeds gemaakt zoals Simon dat ooit deed én uiteraard komen ook alle botanicals tot op heden rechtstreeks uit de natuur.

Ontdek hier het hele verhaal achter Distilleerderij Rutte. 

Distilleerderij Rutte, voorkant pand, Dordrecht, Alles over gin.

1.316
Laat een bericht achter