Rutte Orange Rose Gin, limited edition 2024, Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

Alles over Rutte Orange Rose – Ontdek hier alles wat jij moet weten over deze limited edition gin

Distilleerderij Rutte lanceerde op 1 juli 2023 Rutte Kaffir Lime Gin als limited edition. Deze gin werd met zoveel liefde ontvangen, dat Rutte Kaffir Lime Gin nu in het vaste assortiment van de Dordrechtse distilleerderij zit. Precies een jaar later weet Distilleerderij Rutte ons weer te verrassen met een nieuwe limited edition. In deze gin story stellen wij je graag als allereerste op de hoogte van Rutte Orange Rose Gin, dé limited edition van 2024!

Het ontstaan van Rutte Orange Rose Gin

Als botanical distiller heeft Distilleerderij Rutte altijd graag geëxperimenteerd. Met eeuwenoude receptenboeken is er nog een hele wereld te ontdekken, dus stilzitten is zeker niet aan de orde bij deze Nederlandse distilleerderij.
Tijdens één van de experimentmomenten ontdekte het team dat de bloemige tonen van rozen heel goed aansluiten bij de kruidige, citrus smaak van Rutte Dutch Dry Gin. Door deze klassieke gin als basis te nemen en te combineren met rozen, ontstaat er een hele bijzondere gin.

Hoe wordt Rutte Orange Rose Gin gemaakt en hoe smaakt deze gin?

De basis van Rutte Orange Rose Gin is een klassieke dry gin. Hieraan worden diverse botanicals toegevoegd, zoals rozen en extra sinaasappelschillen.
In totaal zijn er acht botanicals gebruikt voor het maken van deze gin; jeneverbessen, rozen, koriander, engelwortel, iriswortel, kaneel, venkel en verse sinaasappelschillen.

Zowel qua geur als smaak komen de rozen dominant naar voren. Qua smaak komen ook de duidelijke friszoete tonen van sinaasappel naar voren, die worden aangevuld met de kruidige citrus tonen die je kent van Rutte Dutch Dry Gin. “Het is een smaakvolle verrassing”, zoals het team zelf zegt.

De gin range van Distilleerder Rutte, Rose Orange Gin, Alles over gin.

Waar koop je Rutte Orange Rose Gin?

Rutte Orange Rose Gin koop je bij de Alles over gin. Boutique. Klik hier om naar de Boutique toe te gaan.

Gin-tonic recept: de perfect serve van Rutte Orange Rose Gin

Rutte Orange Rose Gin heeft niet veel nodig om een smaakexplosie in je glas te laten ontstaan. Met haar florale rozentonen, friszoete hints van sinaasappel en de kruidige citrus smaak van de gin ontstaat er een ware smaakexplosie.

Wat hebben we nodig voor de klassieke perfect serve:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je Rutte Orange Rose Gin toe.
Bij het inschenken van een tonic raden we je aan om een cocktaillepel te gebruiken. De reden hiervoor is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden. Garneer met het rozenknopje.

Perfect serve Rutte Orange Rose Gin, Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

Achtergrondinformatie over Distilleerderij Rutte

In 1872 richtte Simon Rutte een distilleerderij op in Dordrecht. Vanuit een kleine achterkamer distilleerde hij dranken met liefde én met de hand. Simon wist exotische specerijen en fruit te bemachtigen doordat schepen deze producten aanvoerden in de Dordtse havens. Simon’s dranken werden populairder en het café van zijn familie werd aan de voorkant uitgebouwd tot slijterij. Tot op heden is hier nog steeds de Rutte winkel gevestigd!

De voormalige woonkamer van de familie Rutte is omgetoverd tot de Proefkamer. Hier ontvangt het team van Rutte dagelijks gasten voor gin workshops en tastings.
Hoewel de ruimte gerenoveerd is, ervaar en voel je de historie van Rutte. Hier hebben vijf generaties distillateurs gewerkt en geleefd en dat merk je aan alles. Niet alleen hangen er foto’s van de familie Rutte, ook zie je hier de oude flessen, een prijslijst uit de jaren dertig en receptenboeken van de familie Rutte in originele staat.
Zelfs de premium gins en jenevers worden nog steeds gemaakt zoals Simon dat ooit deed én uiteraard komen ook alle botanicals tot op heden rechtstreeks uit de natuur.

Ontdek hier het hele verhaal achter Distilleerderij Rutte. 

Distilleerderij Rutte, voorkant pand, Dordrecht, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Distilleerderij Rutte en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

188
Laat een bericht achter