Distilleerderij Rutte geeft 150 workshops weg, Alles over gin.

Alles over het 150 jarige bestaan van Distilleerderij Rutte – Win een workshop “Eigen gin maken”

Distilleerderij Rutte is één van de oudste distilleerderijen van Nederland. Sterker nog, dit jaar viert de distilleerderij haar honderdvijftigste verjaardag. En dat moet gevierd worden!
Daarom geeft Distilleerderij Rutte voor ieder jaar dat zij bestaat een gratis workshop “Eigen gin maken” cadeau. In deze gin story vertellen we je precies wat dit inhoudt en waarom jij mee wilt doen. Ben je klaar om één van deze workshops te winnen?

Eerst even kennismaken met Distilleerderij Rutte

In 1872 richtte Simon Rutte een distilleerderij op in Dordrecht. Vanuit een kleine achterkamer distilleerde hij dranken met liefde én met de hand. Simon wist exotische specerijen en fruit te bemachtigen doordat schepen deze producten aanvoerden in de Dordtse havens. Simon’s dranken werden populairder en het café van zijn familie werd aan de voorkant uitgebouwd tot slijterij. Tot op heden is hier nog steeds de Rutte winkel gevestigd!

De voormalige woonkamer van de familie Rutte is omgetoverd tot de Proefkamer. Hier ontvangt het team van Rutte dagelijks gasten voor gin workshops en tastings.
Hoewel de ruimte gerenoveerd is, ervaar en voel je de historie van Rutte. Hier hebben vijf generaties distillateurs gewerkt en geleefd en dat merk je aan alles. Niet alleen hangen er foto’s van de familie Rutte, ook zie je hier de oude flessen, een prijslijst uit de jaren dertig en receptenboeken van de familie Rutte in originele staat.
Zelfs de premium gins en jenevers worden nog steeds gemaakt zoals Simon dat ooit deed én uiteraard komen ook alle botanicals tot op heden rechtstreeks uit de natuur.

Ontdek hier het hele verhaal achter Distilleerderij Rutte. 

Distilleerderij Rutte, voorkant pand, Dordrecht, Alles over gin.

Workshop “Eigen gin maken”

Tijdens de workshop “Eigen gin maken” begin je vanaf scratch met het maken van een eigen gin. Dit betekent dat je eerst moet bepalen wat voor soort gin je wilt maken; ga je voor citrus, kruidig of toch zoet?

Nadat je de smaak bepaald hebt, kies je het gewenste alcoholpercentage. Deze bereik je uiteindelijk door gezuiverd water toe te voegen aan jouw distillaat. Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf te bedenken; Distilleerderij Rutte heeft een handige rekensom die jou hier doorheen helpt!

Daarna begint het leukste deel van de workshop; botanicals uitkiezen en de gin maken. Hierbij heb je de keuze uit circa twintig botanicals en zes tincturen. In totaal kun je 50 ml toevoegen aan de mix van graanalcohol en gezuiverd water. Uit ervaring kunnen wij alvast verklappen dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is!

Tijdens het maken van je eigen gin is het héél veel experimenteren, ruiken en proeven. En stiekem ook wel duimen dat je de juiste botanicals en tincturen hebt uitgekozen; er is geen weg terug als de mix eenmaal in je fles zit..
Als kers op de taart is het aan jou om je gin te personaliseren; kies je een eigen naam, label je de fles en laat je deze vervolgens met wax dichtsealen.

Zelf kunnen wij de workshop “Gin maken” echt aan iedereen aanraden. Als echte gin liefhebber mag deze workshop toch eigenlijk ook niet op je bucket(gin)list ontbreken?

Klik hier voor meer informatie over deze workshop. 

Hoe maak jij kans op een workshop “Eigen gin maken”?

Voor ieder jaar dat Distilleerderij Rutte bestaat, geeft de distilleerderij een gratis workshop “Eigen gin maken” weg, ter waarde van € 36,- per persoon.

Om kans te maken koop je een fles Rutte Dutch Dry Gin in de Alles over gin. Boutique. Bij deze fles wordt een halskaartje geleverd die jou naar de website van Distilleerderij Rutte leidt. Hier moet je een aantal multiple choice vragen en een benaderingsvraag beantwoorden. De vijfenzeventig personen die alle vragen goed hebben en het dichtste bij het antwoord op de benaderingsvraag zitten winnen de workshop.

Op 13 januari 2023 maakt Distilleerderij Rutte vijfenzeventig winnaars bekend die met een andere gin liefhebber de workshop kunnen bijwonen op vijf data in januari, februari en maart 2023.
Deze actie loopt tot 31 december 2022.

Voor vragen over deze actie kun je rechtstreeks contact opnemen met Distilleerderij Rutte.

Opzet workshop gin maken bij Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

2.660
Laat een bericht achter