De tien meest gemaakte recepten van 2020 op een rijtje gezet

In 2020 hebben we veel smaakvolle recepten mogen posten; van eigen creaties, tot perfect serves, personal serves van bartenders en gin cocktails. Alle recepten zijn stap voor stap uitgewerkt en voor sommigen hebben we zelfs een video ontwikkeld. We waren erg nieuwsgierig welke recepten dit jaar het meeste gemaakt zijn en besloten deze op een rijtje te zetten. Heb jij alle recepten uit de top 10 al gemaakt?

Gin-tonic recept no. 10 – Perfect serve van Bobby’s Schiedam Dry Gin

Er is eigenlijk maar één perfect serve met de Bobby’s Schiedam Dry Gin mogelijk. Om hier achter te komen heeft het team van Bobby’s samen met David Trampe (toen nog werkzaam voor de Dr. in Rotterdam) heel veel testen gedaan. Uiteindelijk bleek de gin het beste te gaan met een Premium Indian Tonic Water, sinaasappelschijfje en kruidnagel. Leuk om te weten is dat er bewust gekozen is voor sinaasappel; er zit namelijk geen citrus in de gin. De kruidnagel is herkenbaar voor de Indonesische keuken én zit uiteraard ook in de gin.
Het resultaat is een frisse, krachtige en licht pittige gin-tonic met mooie zoete hints van sinaasappel. Echt een perfect drankje voor iedereen die van de Aziatische keuken houdt.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Perfect serve met Bobby's Schiedam Dry Gin, Alles over gin.

Gin-tonic recept no. 9 – Vincitore Pear

Vincitore Pear is de perfect serve van Vincitore Gin. Het een zoete en zachte gin-tonic met een fijne aanwezige perensmaak. De kaneelstokjes zorgen ervoor dat de zoete tonen niet overheersen, maar perfect in balans zijn met de gin en tonic. Indien je meer van de zoete gin-tonics bent, kun je uiteraard nog extra schijfjes peer toevoegen. Deze gin is perfect voor warme én koude dagen.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Vincitore gin, perfect serve Vincitore Gin, Monika van Miltenburg, Alles over gin.

Gin-tonic recept no. 8 – Weesper Gin & Tonic

Weesper Gin & Tonic is de perfect serve van Weesp Gin, ontwikkeld door Stokerij Anker Weesp. Speciaal voor de koude(re) dagen hebben zij een heerlijke, verwarmende gin-tonic ontwikkeld. De fijne smaak van sinaasappel wordt bijgestaan door diverse kruiden, waarna er een lange en volle afdronk met kaneel volgt.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Gin-tonic maken met Weesp Gin, Weesper Gin & Tonic, Alles over gin.

Gin-tonic recept no. 7 – Lovely Orangepur

Lovely Orangepur is een frisse gin-tonic gemaakt met de Tanqueray Rangpur gin. Deze gin is een typische New Western Style gin, omdat het een overheersende smaak heeft van de rangpur vrucht. Dit is een kruising tussen een citroen en een mandarijn en brengt daardoor zowel zoete als bittere citrusaroma’s met zich mee.
Door de Tanqueray Rangpur gin te combineren met Royal Bliss Creative Tonic Water, een schijfje sinaasappel en een takje verse munt, blijven de fijne citrussmaken intact en worden deze perfect aangevuld door de zoete hints van de sinaasappel. De munt zorgt ervoor dat de smaak perfect uitgebalanceerd wordt.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Orangepur van Tanqueray Rangpur en Royal Bliss Creative Tonic Water, Alles over gin.

Gin-tonic recept no. 6 – The Harris Serve

De smaak van de Isle of Harris Gin is verfrissend door de bittere jeneverbes, dennen en citrussmaken. Korianderzaad draagt zijn steentje bij met een groen kruidenaroma. Omdat de gin al zo compleet en zelf al voor een smaakexplosie zorgt, hoeft er maar weinig aan toegevoegd te worden om The Harris Serve te creëren, dé perfect serve van de Isle of Harris Gin!

Klik hier om naar het recept te gaan.

Harris Serve, perfect serve Isle of Harris, Alles over gin.

Gin-tonic recept no. 5 – Earl Grey Indian

Earl Grey Indian is dé perfect serve van de Earl Grey Gin geproduceerd door De Kleine Distilleerderij in Zeewolde. Het unieke aan deze gin is dat er naast vijftien botanicals ook echte Earl Grey thee aan toegevoegd is. Het resultaat is een zachte, licht kruidige gin die een ware smaakexplosie met zich meebrengt.
Voor de perfect serve voeg je Indian Tonic Water, grapefruit en jeneverbessen toe. De fijne smaak van de Earl Grey thee blijft mooi rechtop staan en wordt aangevuld met de frisse en lichtzoete tonen van de grapefruit en jeneverbessen. De afdronk is lang brengt de zachte en florale smaak van anijs met zich mee.
Kortom, een frisse en toch zachte gin die kruidige, florale en citrus hints perfect weet te combineren in je glas!

Klik hier om naar het recept te gaan.

Earl Grey Gin, perfect serve Earl Grey Indian, Alles over gin., De Kleine Distilleerderij

Gin-tonic recept no. 4 – Perfect Alluvial serve

De Perfect Alluvial serve is de perfect serve van Alluvial Gin geproduceerd door Drumlin Distillery in Havelte.
Alluvial Gin wordt gemaakt van regionale botanicals, zoals jeneverbessen, zwarte bessen, cranberries, limoen, bittere sinaasappel, venkel, koriander, kaffir limoen, dennennaalden en gagel (de voorloper van hop).
De gin kent een overheersende citrussmaak met een klein bittertje, mintje en zoetje. De gin is hierdoor een ware smaakexplosie en kan daardoor prima puur gedronken worden.
Voor de gin-tonic liefhebbers onder ons is er uiteraard ook een combinatie ontwikkeld; Alluvial Gin gaat namelijk perfect met Ginger Ale en een schijfje limoen!

Klik hier om naar het recept te gaan.

Recept Perfect Alluvial serve, Alluvial Gin, Drumlin Distillery, Havelte, Alles over gin.

Gin cocktail recept no. 3 – Rhubarb & Apple Rickey

Speciaal voor World Gin Day heeft Chase Distillery de Rhubarb & Apple Rickey ontwikkeld. De Rhubarb & Apple Rickey is een krachtige cocktail waarin de zoetige tonen van de rabarber gecombineerd worden met de krachtige tonen van gemberbier.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Rhubarb & Apple Rickey, Chase cocktail, World Gin Day, Alles over gin.

Gin cocktail recept no. 2 – Kiss from a Rose

“Kiss from a Rose” is ontwikkeld door bartender Alex Danger. Wij zagen zijn recept en foto’s voorbij komen op Instagram en waren spontaan verliefd. Gelukkig wilde Alex zijn recept delen zodat jij deze geweldige gin cocktail ook thuis kunt maken!
Wat Alex zelf over de Kiss from a Rose cocktail zegt: De lente is de tijd van nieuw licht, nieuw leven en een nieuw begin; van groei, hoop en ontwaken. Ik voelde me geïnspireerd door alle nieuwe planten en bloemen toen ik deze cocktail samenstelde. Ik gebruikte Hendrick’s Gin als basis vanwege de plantaardige en bloemige tonen, en bouwde daar de symfonie van smaken omheen. Bloemige zoetheid van de rozenlikeur, citrus bitterheid van Campari en plantaardige tonen van onze zelfgemaakte komkommer-gumsiroop”.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Gin cocktail, Kiss from a Rose by Alex Danger, Alles over gin.

Gin cocktail recept no. 1 – Rutte’s Sloegroni

Distilleerderij Rutte heeft speciaal voor de zomer een fijne combinatie van de Negroni ontwikkeld. De klassieke basis blijft behouden, alleen wordt er nu gebruik gemaakt van de volle en fruitige Rutte Sloe Gin in plaats van een “normale” gin. Het bleek de perfecte combinatie waarbij de grapefruit het plaatje compleet maakt met haar zomerse frisheid!

Klik hier om naar het recept te gaan.

Rutte's Sloegroni, Cocktail van Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten en gin cocktails! 

2.396
Laat een bericht achter