Boutique-y gin fridge, gin koelkast, Alles over gin.

Alles over de Boutique-y Gin fridge – De (gin) koelkast die in de keuken van gin liefhebbers thuishoort

De Boutique-y Gin fridge is één van de schattigste en tofste gin gifts die we in de gin wereld zijn tegengekomen. Deze lichtblauwe retro tinnen Boutique-y koelkast bevat acht flesjes van 50 ml gin en weet voor de nodige “ooh’s” en “aah’s” te zorgen zodra deze wordt geopend.
Deze gin fridge is ontwikkeld door That Boutique-y Gin Company, een Engelse gin producent die creativiteit heel erg hoog in het vaandel heeft staan. Het team experimenteert zelf veel, maar werkt ook veel samen met anderen om unieke gins op de markt te kunnen blijven brengen.
Zelf werden wij enorm door alle Boutique-y Gins verrast en kunnen echt niet wachten om deze vondst met jou te delen. Want als we één ding weten, is het dat jij deze gin koelkast thuis wilt hebben staan óf weg wilt geven aan een andere gin liefhebber.
In deze gin story introduceren wij jou de Boutique-y Gin fridge en vertellen we wat je kunt verwachten van de gins die erin zitten!

Ontdek de Boutique-y Gin fridge, de leukste gin koelkast!

De Boutique-y Gin fridge bevat maar liefst acht flesjes van 50 ml. Iedere gin is uniek en dat is niet zo gek; That Boutique-y Gin Company staat erom bekend dat ze graag experimenteren en samenwerkingen aangaan om zo tot de meest bijzondere creaties te komen. Zoals het team zelf zegt; “Wij beschouwen onszelf als leveranciers van de meest unieke en heerlijke gin op aarde. Ons doel is om je nieuwe en opwindende smaken te bieden die je prikkelen en verrassen!”. Met de Boutique-y Gin fridge is dit zeker gelukt!

De volgende gins zitten in de Boutique-y Gin fridge:

  • That Boutique-y Yuzu Gin
  • That Boutique-y Moonshot Gin
  • That Boutique-y Smoked Rosemary Gin
  • That Boutique-y Rhubarb Triangle Gin
  • That Boutique-y Spit-Roasted Pineapple Gin
  • That Boutique-y Strawberry & Balsamico Gin
  • That Boutique-y Finger Lime Gin
  • That Boutique-y Cherry Gin

Boutique-y gin fridge, de leukste gin koelkast, Alles over gin.

Ontdek de gins die in de Boutique-y Gin fridge zitten

Benieuwd wat je van deze gins kan verwachten qua smaak? Hieronder zullen we de gins één voor één uitlichten. Goed om alvast te weten is dat alle gins een alcoholpercentage hebben van 46%. Het zijn dus allen gins die hun mannetje staan in de mix of in een gin-tonic.

That Boutique-y Yuzu Gin

That Boutique-y Yuzu Gin is een London Dry Gin. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze gin doordrenkt met de aroma’s van de mooie Japanse citrusvrucht yuzu.

Op de neus komen frisse tonen van citrus en jeneverbessen tevoorschijn. Op de achtergrond is een subtiele vleug van vanille te herkennen. Qua smaak komen de tonen van de yuzu duidelijk naar voren. Ditmaal samen met een kruidige en licht pittige toon kick door de gember. De afdronk is verwarmend en blijft enige tijd aanwezig.

Serveertip
That Boutique-y Gin Company raadt aan om deze gin met een Lemonade te drinken en te garneren met een schijfje grapefruit.

That Boutique-y Moonshot Gin

That Boutique-y Moonshot Gin is een vacuüm gedistilleerde London Dry Gin. Deze gin wordt gemaakt van jeneverbessen, koriander, kamillebloemen, verse citroenschillen, kardemom, gedroogde bittere sinaasappelschillen, kaneel, cubeb peper, zoethoutwortel, engelwortel en maansteen.
Het verhaal gaat dat de botanicals meer dan 24 kilometer de ruimte in gestuurd zijn en werden blootgesteld aan een luchtdruk van minder dan 1/100e van die op zeeniveau. Eenmaal terug op aarde werden ze vacuüm gedistilleerd op kamertemperatuur om de juiste frisheid en elegantie mee te kunnen geven.

Op de neus is That Boutique-y Moonshot Gin een aardse gin. Tonen van koriander en peper domineren, terwijl op de achtergrond een lichte vleug van jeneverbessen te herkennen is.
Qua smaak wacht er een hele bijzondere smaakexplosie op je en zijn de aroma’s lastig te definiëren. De gin “vult de ruimte” in je mond en verdwijnt al net zo vluchtig. Alsof een ballon knapt en een heerlijk aroma achterlaat. Tonen van citrus en kruiden blijven achter. Het is een prijswinnende gin die zeer uitnodigend is, omdat je geen idee hebt wat er precies gebeurd. Fascinerend!

Serveertip
Serveer deze gin met een Premium Indian Tonic Water en een sinaasappelschijfje.

That Boutique-y Smoked Rosemary Gin

Voor het maken van That Boutique-y Smoked Rosemary Gin wordt rozemarijn gecombineerd met rokerige Lapsang Souchong thee en beuken gerookte gerst.

Op de neus komen duidelijke rooktonen naar voren. Deze komen nog heftiger naar voren in de smaak, aangevuld met een duidelijke toon van rozemarijn. De gin laat weten dat zij aanwezig is, waarna haar krachtige tonen wegebben en er een zachte afdronk ontstaat.

That Boutique-y Smoked Rosemary Gin heeft een gedurfd en verleidelijk smaakprofiel. Zeker een aanrader voor gin liefhebbers die van kruidige gins houden, maar ook de BBQ fans onder ons. Deze gin gaat zeker erg goed met een mooi stuk vlees!

Serveertip
That Boutique-y Gin Company raadt aan om deze gin met een grapefruit soda te drinken, een squeeze van verse limoensap en een schijfje limoen ter garnering.

That Boutique-y Rhubarb Triangle Gin

In Engeland kennen ze de “Rabarber driehoek”; deze wordt gevormd door de steden Bradford, Leeds en Wakefield. Hier schijnt de beste rabarber vandaan te komen en omdat alleen het beste goed genoeg is, is rabarber afkomstig uit deze steden gebruikt voor deze gin.

Op de neus komen heerlijke zoete, fruitige tonen je tegemoet. Rabarber en aardbei zijn duidelijk te herkennen en het lijkt alsof er een snoepje in je glas zit. Qua smaak is de gin nog steeds zoetig, maar heeft het nu ook een ietwat “zurige” ondertoon gekregen door de rabarber en citrusvruchten. In de zachte afdronk blijft de rabarber aanwezig. Niet direct een persoonlijke favoriet.

Serveertip
That Boutique-y Gin Company raadt aan om deze gin te serveren met troebele appelsap en te garneren met een halve aardbei.

Gins in de Boutique-y gin fridge, Alles over gin.

That Boutique-y Spit-Roasted Pineapple Gin

Bij That Boutique-y Spit-Roasted Pineapple Gin draait het om geroosterde ananas. Voor de productie van deze gin wordt de ananas namelijk aan een spit gedaan, doordrenkt met Demerara suiker om vervolgens geroosterd te worden en het karamelliseerproces te starten. Als laatste stap wordt de ananas gecombineerd met gin. Het resultaat? Een zoetige, rokerige gin die doet denken aan een rum of whisky.

Op de neus komt vooral de geur van geroosterde ananas en verbrande suiker je tegemoet. Qua smaak laat de ananas zich juist meer zien, aangevuld met een rokerige ondertoon.
Zelf hebben wij ook meerdere malen een ananas doordrenkt met suiker om vervolgens te roosteren op de kamado. Eerlijk gezegd smaakt deze gin écht precies zo, geweldig!

Serveertip
Serveer deze gin met Ginger Beer, vers limoensap en een partje limoen ter garnering

That Boutique-y Strawberry & Balsamico Gin
Aan een klassieke gin basis zijn verse aardbeien, een aardbei- en peperdistillaat en de beste balsamico (Aceto di Balsamico tradizionale di Modena DOP, gerijpt tussen 12 en 25 jaar in vaten gemaakt van kastanje, kers, eiken, moerbei, es en jeneverbes) toegevoegd om That Boutique-y Strawberry & Balsamico Gin te kunnen maken. Het resultaat is een warme, volle en fruitige gin die doet denken aan een prachtige Port.

Op de neus komt er een warme toon tegemoet die je bijna laat denken dat je aan een volle, rode wijn ruikt. Op de achtergrond is er een heerlijk zoetje te herkennen. Qua smaak is dit een sprekende gin die haar warmte graag met jou deelt. Tonen van aardbeien en balsamico domineren de smaak op een geweldige en perfect geharmonieerde wijze. Eén van de meest unieke gins die wij ooit geproefd hebben!

Serveertip
Persoonlijk vinden wij deze gin puur al heerlijk. That Boutique-y Gin Company raadt aan om deze met Cream Soda te drinken en te garneren met een paar verse muntblaadjes.

That Boutique-y Finger Lime Gin

Finger Lime is ook wel bekend als kaviaarlimoen, omdat er kleine bolletjes (die lijken op kaviaar) in de dunne schil zitten. Deze bolletjes zijn gevuld met een zurig sapje die doet denken aan een combinatie van limoen en citroen.
Op de neus verraadt That Boutique-y Finger Lime Gin niet zoveel; er is een lichte citrusgeur te herkennen. Qua smaakt daarentegen ontstaat er een ware citrusexplosie. Een heerlijke frisse gin is het resultaat!

Serveertip
That Boutique-y Gin Company raadt aan om deze gin met Soda Water, sap van een halve limoen en een dash van suikersiroop te drinken. Garneer met een schijfje limoen.

That Boutique-y Cherry Gin

Voor That Boutique-y Cherry Gin wordt er een klassieke basis gin gebruikt. Hieraan worden kruiden, zoete en zure Marasca kersen gevoegd. Dit zorgt voor een lichtzoete, verwarmende en kruidige gin. Er is zelfs een bepaalde rokerigheid te herkennen in de smaak. Op de neus verraadt de geur van deze gin nog niet zo heel erg veel. Maar het tegenovergestelde vindt plaats tijdens het proeven; kruiden, een zuurtje, een zoetje, kersen.. Al deze tonen komen in perfecte harmonie met elkaar voorbij. Een gin zoals je dit niet eerder hebt geproefd!

Serveertip
That Boutique-y Gin Company raadt aan om deze gin te drinken met een premium cola en te garneren met een citroenschijfje.

Maak kennis met de leukste gin koelkast, Boutique-y gin fridge, Alles over gin.Onze ervaring

Uiteraard werden wij aangenaam verrast door het toffe uiterlijk van de Boutique-y Gin fridge en wilden wij deze direct ook zelf hebben. Maar als gin liefhebbers gaat het natuurlijk verder dan alleen het uiterlijk.. De gins mogen zeker niet vergeten worden!

Na het proeven moeten we bekennen dat het oprecht een feestje was om kennis te maken met enkele Boutique-y Gins (deze gin range bestaat inmiddels uit meer dan 50 gins!). De smaken zijn zo ongewoon en zijn wij niet eerder tegengekomen. Iedere gin heeft een bijzondere smaak of is gemaakt van een fascinerende botanical combinatie. Het is één grote proeverij en tegelijkertijd ook een soort van experiment; “Wat gebeurt er als je deze botanical combineert met die?”.

Oprecht een aanrader om voor jezelf aan te schaffen of om je gin buddy mee te verrassen!

Waar koop je de Boutique-y Gin Fridge?

Wij vinden dit zelf zo’n geweldige giftset, dat we deze uiteraard hebben opgenomen in de Alles over gin. Boutique!
Klik hier om de Boutique-y Gin fridge te bestellen.

Boutique-y Gin fridge, gin-koelkast, gin gift limited edition, Alles over gin. Boutique

398
Laat een bericht achter