Botanicals, het hart van de gin. Zonder botanicals houden we, héél plat gezegd, jenever over.
In het Nederlands kennen we geen goede vertaling van het woord “botanicals”. Daarom noemen wij het de verzamelnaam van alle planten, bloemen, specerijen, kruiden en vruchten die gebruikt kunnen worden voor het maken van gin.

De gin wereld is een hele creatieve en inspirerende wereld. Dat is te zien aan de verschillende soorten gins die in de afgelopen jaren gelanceerd zijn. De standaard klassieke gin, de London Dry Gin, wordt nu bijgestaan door gins gemaakt van exotische vruchten, thee, balsamico en andere bijzondere toevoegingen. Het mooie hiervan is dat het ook daadwerkelijk allemaal mogelijk is. Met gin zijn de mogelijkheden eindeloos!

Toch hebben we een poging gedaan om de belangrijkste en veelvoorkomende botanicals voor jou van A-Z op een rijtje te zetten en uit te leggen wat voor aroma’s zij meebrengen in een gin. Door veel te ruiken en analytisch te proeven kun je jouw skills verbeteren in het achterhalen van de gebruikte botanicals in een gin.

Wij blijven deze pagina aanvullen, dus kom zeker nog eens terug! Heb je zelf goede aanvullingen? Dan horen wij graag van je via info@allesovergin.nl

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

T

V

Y

Z