BLOOM Monday, Cocktails BLOOM Gin, Alles over gin.

Alles over BLOOM Monday cocktails – Twee heerlijke gin cocktails die deze dag opfleuren

Op 17 januari 2022 is het Blue Monday, de dag die is uitgeroepen tot de meest deprimerende dag van het jaar. Het team van BLOOM Gin besloot dat het tijd is om deze dag eens goed op te vrolijken en lanceerde BLOOM Monday.
Om deze dag in te luiden delen wij hieronder twee geweldige cocktails gemaakt met BLOOM Gin; Eastern Rose en Passionfruit Martini. Twee fleurige en lichtzoete gin cocktails! Welke ga jij als eerste maken?

BLOOM Monday cocktail #1: Eastern Rose

De Eastern Rose cocktail is verfrissend en heerlijk floraal tegelijk, omdat voor deze cocktail BLOOM Jasmine & Rose Gin gebruikt wordt. De verse gember en ginger beer zorgen voor een fijne pittige “kick” in het drankje.

Wat hebben we nodig:

  • 200 ml BLOOM Jasmine & Rose Gin
  • 30 ml vers geperst citroensap
  • 150 ml groene thee
  • 400 ml ginger beer
  • Vier partjes limoen
  • Vier strips verse gember
  • Vier slices komkommer
  • Vijf rozenknopjes

Hoe maken we de Eastern Rose:

Voor deze cocktail hebben we zowel een kan als tumblers nodig. Bij deze cocktail draait het om delen en daarom is dit recept voor meerdere personen gemaakt.

Vul de kan met grote ijsblokjes en voeg BLOOM Jasmine & Rose Gin, citroensap, groene thee en ginger beer toe. Roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken goed gemengd worden.
Garneer met de partjes limoen, gember strips, komkommer slices en rozenknopjes.

BLOOM Monday cocktail #2: Passionfruit Martini

De Passionfruit Martini is BLOOM’s variant op de Pornstar Martini. De zoete smaken van passievrucht en vanille zijn in deze geweldige cocktail dominant aanwezig.

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Passionfruit Martini:

Gebruik een cocktailshaker en vul deze met BLOOM Passionfruit & Vanilla Blossom Gin, Teisseire Passionfruit syrup, Sweet Freedom Fruit Syrup, ananassap en citroensap. Schep één passievrucht leeg en voeg dit ook toe aan de cocktailshaker.
Shake de shaker goed zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd worden. Schenk het drankje middels een zeefje in een gekoeld cocktailglas.
Garneer het drankje vervolgens met de halve passievrucht en serveer de Prosecco “on the side” bij de Passionfruit Martini.

Tip: je kunt het cocktailglas even in de diepvries zetten of vullen met ijsblokjes om het op deze wijze te koelen.

Passionfruit Martini, BLOOM Passionfruit & Vanilla Blossom Gin, gin cocktail, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

Alles over gin. meets BLOOM Gin!
Wij spraken met Brand Director Elaine om het persoonlijke verhaal achter BLOOM Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter BLOOM Gin vind je hier.

Ps. De foto’s komen van BLOOM Gin.

2.122
Laat een bericht achter