Kunstwerkgin, Alles over gin. is de exclusieve partner voor Nederland, Alles over gin.

Alles over Kunstwerkgin – Het geweldige gin merk die exclusief via Alles over gin. verkrijgbaar is

Dolblij zijn we; begin dit jaar maakten wij kennis met Kunstwerkgin en founder Marcus Ritter. Vanaf het begin was er een klik en we raakten na het zien en proeven niet uitgesproken over Kunstwerkgin. Nu bijna een jaar later en een Boutique rijker, mogen we met een grote glimlach en trots vertellen dat wij de exclusieve partner van Kunstwerkgin zijn voor Nederland!
Voor de Alles over gin. Boutique zijn we altijd op zoek naar kwalitatief mooie producten die ook nog eens een goed verhaal met zich meedragen. Kunstwerkgin is daar één van en daarom zetten we deze mooie gin graag (nogmaals) in de spotlights. Deze gin wil je leren kennen!

Van gin seminar in Oostenrijk naar eigen gin

In 2016 kreeg Marcus voor zijn achtendertigjarige verjaardag een heel uniek cadeau van zijn vrouw. Zij gaf hem een gin seminar in Oostenrijk waarbij het hele weekend in het teken zou staan van gin proeven, lezingen, trainingen en natuurlijk zelf een eigen gin distilleren in een distilleerketel. Marcus beleefde een geweldige tijd!

Na het weekend liet gin hem niet meer los. Eenmaal thuis begon Marcus zelf ook gins te verzamelen en te proeven. Zelfs reizende vrienden en vakantievierende familieleden werden gevraagd om gins mee te nemen vanuit het desbetreffende land.
Al vrij snel viel Marcus iets bijzonders op.. Er waren niet veel gins die hem écht raakten en inspireerden. Gekscherend zei hij tegen zijn vrouw dat hij zelf ooit een goede gin op de markt zou brengen.

Stiekem fantaseerde Marcus er ondertussen al op los; hoe zou hij zijn eigen gin gaan noemen, wat voor smaak zou de gin krijgen, hoe moeten de flessen eruit zien en wat voor dop zou hij gaan gebruiken..
Op een dag kocht Marcus dertig botanicals en de nodige literatuur die hem meer zouden leren over hoe smaken van gin beïnvloed kunnen worden. Dit was het begin van Marcus zijn gin avontuur!

Maar liefst vier jaar bleef Marcus experimenteren en proeven tot hij dé perfecte balans gevonden had tussen de jeneverbes en diverse botanicals. Met dit recept stapte Marcus naar de lokale distilleerderij waar hij vroeg of hij hier zijn eigen gin mocht gaan maken. De rest is geschiedenis; Kunstwerkgin zag het levenslicht!

Kunstwerkgin met verpakking, Alles over gin.

Maak kennis met Kunstwerkgin

Kunstwerkgin is een prachtige London Dry Gin die zowel puur als in een gin-tonic gedronken kan worden.
De gin wordt gemaakt van zeven botanicals, waaronder de jeneverbes, citroenschil, kardemom, lavendel, rozemarijn en twee “geheime” botanicals.
Op de neus wordt je direct begroet met dominante citrustonen aangevuld met de mooie florale tonen van lavendel. Qua smaak komen de citrus tonen van de jeneverbes en citroenschillen naar voren en worden zij bijgestaan door diverse kruiden. Deze zorgen voor een pittige “kick” en maken duidelijk dat Kunstwerkgin zeker haar mannetje staat.
De afdronk houdt deze “pittigheid” heel even vast, waarna de zachte afdronk ingezet wordt. De smaakexplosie blijft ook hierin aanwezig en Kunstwerkgin blijft lang hangen.

Kunstwerkgin wordt in kleine batches van tweehonderd flessen gemaakt, waarbij Marcus zich uiteraard houdt aan de London Dry Gin kwaliteitsnormen. Zo worden er geen kleurstoffen gebruikt of suikers toegevoegd. Het enige dat aan het eind van een distillatieronde wordt toegevoegd is zuiver water om de gin op het gewenste alcoholpercentage van 43% te brengen.

Leuk om hierbij te weten is dat Marcus alle stappen van het productieproces zelf uitvoert. Zo kan hij de kwaliteit van Kunstwerkgin waarborgen.

Hoe drink je Kunstwerkgin het beste?

Marcus heeft Kunstwerkgin ontwikkeld met de gedachte dat deze gin ook puur gedronken kan worden. Voor degenen die liever de voorkeur aan een gin-tonic geven, is er natuurlijk ook een perfect serve ontwikkeld. Hieronder vind je het recept van de Perfect Kunstwerk serve!

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je Kunstwerkgin toe. Schenk daarna de Premium Indian Tonic Water in.Tip: schenk met behulp van een cocktaillepel de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste de citroenzeste en het takje rozemarijn toe en roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Kunstwerkgin met botanicals, perfect serve, Alles over gin.

Alles over gin. meets Kunstwerkgin!
Wij spraken met Marcus om het persoonlijke verhaal achter Kunstwerkgin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Kunstwerkgin vind je hier!

Ps. De foto’s komen van Marcus en zijn met schriftelijk toestemming geplaatst.

1.064
Laat een bericht achter