HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin uitgelicht, exclusieve partner, Alles over gin.

Alles over HOUSE OF MEDUSA – Een geweldige exotische gin uit België, exclusief bij Alles over gin. verkrijgbaar

Het is allang geen geheim meer dat Instagram een geweldige inspiratiebron is. Een plek waar we niet alleen gin liefhebbers leren kennen, maar ook nieuwe gin merken ontdekken. Daar is HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin er ook eentje van!
Al vanaf het begin werd dit merk nauw in de gaten gehouden; hoe de socials opgezet zijn, hoe de fles en het label ontworpen zijn.. Hier moest wel een goed verhaal achter zitten. En na een meeting met de founders Hulusi en Angelo kunnen we dit alleen maar bevestigen. Sterker nog, met grote trots kan gemeld worden dat Alles over gin. de exclusieve Nederlandse partner geworden van HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin!
In deze gin story delen we het verhaal achter HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin en ontdek je waarom je deze gin gewoon wilt hebben.

Het ontstaan van HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin

HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin is opgericht door Angelo de Coen & Hulusi Øzcelik, twee gepassioneerde Belgische hoteliers. De heren lieten in 2016 letterlijk en figuurlijk alles achter om carrière te gaan maken in Londen. “Ook wel bekend als the city of hospitality, lifestyle, gin en thee”, aldus de founders.

Voor Angelo en Hulusi ging er in Londen een wereld open met betrekking tot gin en thee. Echter, was er helaas maar één conclusie die er getrokken kon worden.. Angelo en Hulusi vertellen; “We hebben heel veel gin en thee gedronken, maar iedere keer was het een saaie bedoeling. It was time to take action! Na twee jaar op zoek geweest te zijn naar dé perfecte gin en thee (zonder succes), kwamen wij op het idee om zelf een product te gaan ontwikkelen. Hierbij besloten we om de gin én thee met elkaar te combineren”.

Er volgde een grote uitdaging; Angelo en Hulusi wilden alleen de beste ingrediënten gebruiken en hun gin zou moeten uitsteken boven alle andere gins. Velen waren sceptisch om van thee een gin te maken, maar de heren gaven niet op!
Er werden meerdere samples gemaakt en de perfecte distilleerderij werd gevonden. In 2022 zag HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin eindelijk het levenslicht.

Founders HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin, Alles over gin.

Wat maakt HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin zo uniek?

HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin wordt gemaakt van tien botanicals die overal ter wereld vandaan komen. Hieronder vallen witte Pai Mu Tan thee uit Fujian, jeneverbessen uit Italië, papaja uit Indonesië, perzik uit Turkije, peer uit Indonesië, rozenblaadjes uit Pakistan, blauwe korenbloem uit Sicilië, goudsbloem uit Kroatië en roze peperbollen uit Peru. Gezamenlijk maken deze botanicals er een florale, fruitige en tropische gin van.

Op de neus komen florale tonen en lichtzoete aroma’s van de peer, perzik en papaja je vrijwel direct begroeten.
Qua smaak komen deze prachtige smaken weer tevoorschijn; zoetige fruittonen, aangevuld met zachte tonen van de thee en een kleine pittigheid van de roze peperbollen. De gin is soepel van smaak en zorgt voor een vol mondgevoel.
Tip: drink deze gin met een neutrale tonic, dan komt zij volledig tot haar recht en ontpopt zij op geweldige in het glas. Door haar unieke smaak is het een gin die niet te vergelijken is met andere gins.

Het verhaal achter de naam, het label en de fles

Angelo en Hulusi zijn beiden erg gefascineerd door het eiland Sicilië (het symbool van het eiland is de Trinacria, waarin het hoofd van Medusa in is verwerkt), het verhaal van Medusa uit de Griekse mythologie en “The Ballroom scene” uit New York. “Veel mensen in die laatstgenoemde wereld maken deel uit van “houses”. Door deze drie voorliefdes te combineren ontstond uiteindelijk de naam HOUSE OF MEDUSA. Omdat de gin met liefde en door liefde gemaakt is, staat er ook nog “Full of Love” bij”, aldus Angelo en Hulusi.

Het label op de fles ziet er prachtig uit en er is over ieder detail nagedacht. Toch was het geen makkelijke opgave om het label te creëren. Angelo en Hulusi wilden een opvallend label die tegelijkertijd ook heel stijlvol is. Om dit te kunnen realiseren zijn er heel veel ontwerpen gemaakt door diverse mensen. Toch was de uitkomst het iedere keer net niet.
Daarom besloot Hulusi zich op een avond op het ontwerp van een label te storten. In een kwartier had hij het perfecte label! Lachend verteld Angelo hierover; “Hulusi riep me dat ik moest komen kijken omdat het label gereed was. Ik kon het niet geloven, ik dacht dat hij zomaar iets zei. We waren er immers al zó lang mee bezig. Tot ik het label zag.. Hulusi had gelijk; dit label was echt perfect!”.

HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin zit in een 50 cl fles. Hier is bewust voor gekozen legt Hulusi uit; “We hebben bewust gekozen voor een inhoud van 50 cl, zodat men de gin niet zou beginnen te verspillen en er zo ten volle van kunnen genieten met de perfecte dosering”. Oftewel, er wordt zuinig met de gin omgegaan en de gin liefhebber gaat er écht van genieten.
Zoals de fles ook zelf al aangeeft; “Take a second for yourself or share it with your loved ones, but never spend a special moment without HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin again. From now until forever, this sublime gin is uniquely yours!”.

Met betrekking tot de vorm van de fles zijn er ontelbare mogelijkheden. Voor Angelo en Hulusi is het belangrijk dat de fles makkelijk in gebruik is en qua uitstraling echt “on fleek” is. De huidige fles voldoet aan al hun eisen.

Love serve – de perfect serve van HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin

Om optimaal te kunnen genieten van HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin is er niet veel nodig. Deze mooie gin is zó vol van smaak dat een neutrale tonic volstaat. Zelf geven we de voorkeur aan Fentimans Connoisseurs Tonic Water; deze tonic haalt de smaaklagen van de gin op geweldige wijze naar voren.

Wat hebben we nodig voor de Love serve:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin toe. Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft. Roer het geheel zachtjes enkele seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Optioneel kan de garnering worden toegevoegd.

Perfect serve, gin recept, gin-tonic, HOUSE OF MEDUSA Full of Love Gin, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Angelo en Hulusi.

789
Laat een bericht achter