Sir. James 101 Pink Gin Tonic uitgelicht, Alles over gin.

Alles over Sir. James 101 en haar alcoholvrije drankjes – Heerlijke, smaakvolle alternatieven met een premium uitstraling

Alcoholvrije drankjes zijn hot & happening; op de markt zijn er steeds meer alternatieven verkrijgbaar én deze smaken ook steeds beter. Hoewel het tegenwoordig heel normaal is om een avondje “alcohol” over te slaan, wil je als gin liefhebber wel van een soortgelijke smaak en kwaliteit kunnen genieten.
Founders Vincent en Rambert begrijpen dit als geen ander en lanceerden twee gin-tonic flavoured drankjes; Sir. James 101 Gin Tonic en Sir. James 101 Pink Gin Tonic. Daarnaast bestaat deze mooie, sprekende range ook nog uit een Sir. James 101 Bitter Aperitif en een Sir. James Mojito Mocktail. Tijd om kennis te maken met deze smaakvolle drankjes én fijne alcoholvrije alternatieven!

Wie zijn de founders achter Sir. James 101?

Jarenlang werkten Vincent Yilmaz en Rambert de Lange samen in de wijnbranche tot ze besloten om een uitstapje te maken naar vodka. Vanuit hun bedrijf Brand Captains lanceerden zij een paar jaar geleden Premium Dutch Vodka, welke inmiddels in diverse supermarkten verkrijgbaar is.
Toen de vraag naar alcoholvrije drankjes toe begon te nemen, besloten de heren te gaan pionieren. En met succes; hun Sir. James 101 range bestaat inmiddels uit vier smaakvolle producten!

Voor alle drankjes geldt dat er geen concessies gedaan worden qua smaak. Daarbij moeten de drankjes het leven makkelijker maken. In dit geval betekent het dat zij binnen een handomdraai op tafel getoverd kunnen worden. Er hoeft alleen ijs en eventuele garnering toegevoegd te worden. Dit maakt de Sir. James 101 drankjes dan ook perfect voor heerlijke, zomerse picknicks!

Maak kennis met de Sir. James 101 alcoholvrije drankjes

De eerste drankjes dat Vincent en Rambert ontwikkelden, waren de Sir. James 101 Gin Tonic en Sir. James 101 Mojito Mocktail. Een paar jaar later volgde Sir. James 101 Bitter Aperitif met Sir. James 101 Pink Gin Tonic als laatste aanwinst. Hieronder worden alle drankjes op een rijtje gezet! Voor welke ga jij als eerste?

Sir. James 101 Gin Tonic

Voor de ontwikkeling van Sir. James 101 Gin Tonic stelden Rambert en Vincent zichzelf eerst de vraag wat zíj wilden proeven.
Voor de gin-tonic stond het voorop dat het een echte gin smaak moet hebben. Zij moesten dus gebruik maken van jeneverbessen. Nadat zij de hoeveelheid hadden bepaald, werden andere botanicals uitgekozen die de jeneverbes goed zouden ondersteunen. Bij iedere sample werd er gekeken wat er mist en wat er toegevoegd kon worden. De uiteindelijke smaak is tot stand gekomen door gebruik te maken van natuurlijke extracten van onder andere de jeneverbes, kinine en limoen.

Het resultaat is een frisse gin-tonic waarbij de tonen van jeneverbes en limoen duidelijk naar voren komen. De bittere hints van de kinine zijn subtiel aanwezig en komen juist in de afdronk naar voren. Op de neus is de Sir. James 101 Gin Tonic fris, maar zijn kruidige geuren dominant.

Perfect searve Sir. James 101 Gin Tonic, Alles over gin.

Sir. James 101 Mojito Mocktail

Ook voor Sir. James 101 Mojito Mocktail geldt dat dit drankje de echte mojito smaak moet hebben. Natuurlijke extracten van munt en limoen hebben de basis voor deze mocktail gelegd. Op de neus zijn dit precies de twee geuren die je direct begroeten. Ook qua smaak blijven zij dominant aanwezig en komen er subtiele kruiden hints bij. De afdronk is lang en door de munt erg verfrissend.

Voor de perfecte mojito mocktail garneer je de Sir. James 101 Mojito Mocktail met een takje munt en een paar partjes limoen. Serveer in een glas met grote ijsblokjes.

Sir. James Mojito Mocktail, Alles over gin.

Sir. James 101 Bitter Aperitif

Sir. James 101 Bitter Aperitif heeft een bijzondere smaak en unieke combinatie van natuurlijke extracten van tijm, salie, kruidnagel en nootmuskaat. De sinaasappel zorgt hierin voor een frisse en lichtzoete twist.

Op de neus word je begroet door een frisse geur met een kruidige ondertoon. Qua smaak komt deze kruidigheid ook tevoorschijn, maar is ditmaal aangevuld door sinaasappeltonen. Sir. James 101 Bitter Aperitif heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een soepele maar licht bittere smaak.

Dit drankje drink je het liefste ijskoud met een schijfje sinaasappel en een takje rozemarijn.

Special: Sir. James 101 Pink Gin Tonic

De laatste aanwinst van Vincent en Rambert is Sir. James 101 Pink Gin Tonic! De prachtige roze kleur wekt het idee dat het hier om een heel zoet drankje gaat. Maar niets is minder waar; dit drankje is perfect gebalanceerd en bittere, frisse en zoete tonen wisselen elkaar af.
Op de neus word je als eerste begroet door de geur van verse frambozen, aangevuld met een vleugje granaatappel en jeneverbes.
Qua smaak komt er een verfijnde kruidigheid tevoorschijn in combinatie met rood fruit, zoals frambozen en rode bessen. De elegante bubbel maakt het plaatje compleet, waarna Sir. James 101 Pink Gin Tonic wordt afgerond met een licht bittertje in de afdronk.

Dit alcoholvrije drankje drink je het liefst ijskoud, gegarneerd met frambozen en rozemarijn.

Sir. James 101 Pink Gin Tonic, non-alcoholic, alcoholvrij, Alles over gin.

Het verhaal achter de fles

Toen wij de flesjes van Sir. James 101 voor de eerste keer zagen, waren we direct fan. Ze spreken je op zo’n leuke wijze aan! Dit komt niet alleen door de vorm, maar ook door de papieren labels en kleuren. Daarom waren wij erg nieuwsgierig naar het verhaal achter deze flesjes.

Rambert vertelde dat Sir. James 101 drankjes allen in flesjes met een botanische vorm zitten en worden afgesloten met een handige treksluiting. Er is gekozen voor een papieren label van hoge kwaliteit waarop Sir. James en de hoofdingrediënten worden afgebeeld. Dit zorgt voor een kwalitatieve uitstraling waardoor je de flesjes wel op tafel wilt hebben staan!

Handig om te weten; de inhoud van de flesjes is 250 ml wat gelijk staat aan een “single serve”.

Sir. James, alcoholvrije drankjes, non alcoholic, gin flavoured, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Sir. James 101.

1.403
Laat een bericht achter