A bartender's story, bartender Alice Razzi, Alles over gin.

A bartender’s story – met Alice Razzi in de hoofdrol!

Wij houden allemaal van een goede gin-tonic of een heerlijke cocktail. Maar sta jij eigenlijk wel eens bewust stil bij de persoon die deze drankjes voor je maakt? Bartenders maken vol passie en enthousiasme de mooiste drankjes die ze ook nog eens met liefde voor jou op tafel toveren.
Wij vinden dat zij in het zonnetje gezet moeten worden en daarom lanceerden wij de rubriek; “A bartender’s story..” waarbij iedere bartender het stokje doorgeeft aan een andere bartender.
Deze bartender story is extra speciaal, want vandaag deelt voor het eerst een vrouwelijke bartender haar verhaal! Alice Razzi is 29 jaar oud en woont op dit moment in Den Haag waar ze ook als bartender werkt bij Bricks Hooch & Brew.
Alice kreeg het stokje van Caco Mosan en hieronder lees je onder meer hoe haar hart verknocht raakte aan de horeca, wie haar voorbeelden zijn, welke bars je volgens haar echt moet bezoeken en deelt zij een recept van de cocktail “Indie Breakfast” om de dag goed te beginnen!

Wie is Alice Razzi en hoe waarom besloot zij bartender te worden?

Het is 2011 als Alice is afgestudeerd aan haar middelbare school. Ze werd al enige tijd getriggerd door het woord “bartender” en besloot na het behalen van haar diploma, voor de opleiding IBA te gaan. Binnen een maand leert ze alles over cocktails, koffie, bier en wijn.
Vrijwel direct daarna vond ze een baan bij een Ierse Pub in Siena, genaamd “Touche Dinner Pub”. Dé plek waar haar passie voor de horeca ontstaat en het besef met de dag groeit hoezeer zij zich op haar gemak voelt achter de bar.
De reis was nog maar net begonnen, maar al snel had ik bij drie verschillende restaurants in mijn woonplaats gewerkt als serveerster en bartender. In 2016 kreeg ik de mogelijkheid om naar een ander land te verhuizen; ik greep dit met beide handen aan en kwam hierdoor in Nederland terecht.
Na één jaar had ik de kans om deel te nemen aan een opleiding bij de European Bartender School, waarin ik in 2018 afstudeerde en mijn diploma in Amsterdam in ontvangst mocht nemen. De opleiding was geweldig en ik heb erg veel geleerd van Jonathan van Dorp, Mads Voorhoeve, Simon Elings en Stefano Spelta. In januari maakte ik al deel uit van het team van de nieuw te openen cocktailbar Bricks Hooch & Brew in Den Haag. Twee van de meest getalenteerde bartenders, Caco Mosan en Eddy Trenidad, stonden aan mijn zijde, leerden mij hun geheimen en pushten mijn smaak tot over mijn verbeelding”.

Alice Razzi en Sir Eddy, Royal Bliss competition, Alles over gin.

Het meest memorabele moment

Het werken op festivals vindt Alice echt geweldig. “Als bartenders hebben we het geluk veel te mogen en kunnen reizen. Hierdoor kunnen we de mooiste cocktailbars en distilleerderijen bezoeken”.

Eén van de beste herinneringen heeft Alice aan haar eerste trip naar Barcelona. In september 2019 deed zij mee aan haar eerste competitie (zie foto hierboven) van Royal Bliss en won zij de tweede prijs. In Barcelona ontmoette zij Adriana Chia in “The house of Royal Bliss”; “Wij hebben de hele dag samen gezeten en gepraat over smaken en het ontstaan van sangria. De dag sloten we af in de prachtige Solange Cocktail bar. Het was echt een geweldige ervaring!”, aldus Alice.

Het allerleukste én minst favoriete onderdeel

Als we Alice vragen wat haar favoriete onderdeel is, hoeft ze niet lang na te denken. “Het creëren van een cocktail en hoe je het gezicht van een gast leest wanneer je een bestelling opneemt om het smaakprofiel te begrijpen dat bij hem / haar zou kunnen passen!”, aldus een enthousiaste Alice. Ze vervolgt; “Het heeft een paar maanden geduurd voordat ik de lichaamstaal goed kon lezen. Mijn truc? Kijk naar de wenkbrauwen; die liegen nooit, haha!”.

Het onderdeel dat zij het minst leuk vindt, is het in laten gaan van de laatste ronde. Ook wordt ze niet heel erg blij van de discussies over de juiste hoeveelheid ijs in een cocktail. Het komt nog vaak voor dat gasten denken dat ijsblokjes hetzelfde zijn als water en zij vragen daarom altijd voor “minder water voor meer alcohol”.

De inspiratiebron van Alice

Tijdens haar werk als bartender heeft Alice een aantal zeer creatieve persoonlijkheden mogen ontmoeten en van hen heeft zij een stukje creativiteit bewaard; “Zo heeft Mads Voorhoeve mij geïnspireerd met zijn kennis, het gebruik van acid en de eenvoud waarmee hij cocktails mixt. Eddy daarentegen heeft meer geleerd over de balans en de stenografische garnering die gebruikt kan worden voor dope tiki cocktails. Caco heeft laten zien hoe gekke ingrediënten en textuur perfect samengebracht kunnen worden en zorgen voor een geweldig resultaat”.

Caco, Alice, Sir Eddy, voromalige team bij Bricks Hooch & Brew, Alles over gin.

Trend watching

Er zijn twee trends die volgens Alice echt een toevlucht nemen. Dit zijn natuurlijk de non-alcoholische drankjes, waar de vraag alleen maar meer voor zal toenemen. “Daarnaast zijn de twists op de klassieke cocktails een “never ending story”!.

Favoriete bars

Alice heeft twee favoriete bars; Two Schmucks en Paradiso. Ze licht toe; “Two Schmucks is gevestigd in Barcelona. Ik herinner me de Curry Colada die ik tijdens mijn eerste trip (met Royal Bliss) had besteld. Dit was écht een super ervaring! Paradiso is ook gevestigd in Barcelona. Helaas ben ik hier nog niet geweest, maar deze staat wel heel hoog op mijn lijstje. De creativiteit is hier echt over the top!”.

Alice’s favoriete drankje én personal serve recept

Hoewel de keuze oneindig is, zijn er twee drankjes die doorgaan als favoriet voor Alice. Op nummer één staat de Bloody Mary, op de tweede plaats staat iedere twist op een Negroni.
Als we naar het personal vragen, noemt ze “Indie Breakfast”. Dit is een aromatische, milky, rond en kruidige cocktail die tegelijkertijd ook heel fris en zoet is.

Wat hebben we nodig voor Indie Breakfast:

  • 35 ml Avuá Cachaça Amburana
  • 120 ml saffraan melk*
  • 15 ml zwarte thee siroop**
  • 3 dashes van de tinctuur van zwarte kardemom***
  • 1 snufje smoked Maldon sea salt flakes
  • IJsblokjes
  • Ter garnering: een biscuitje

Wat gaan we doen:
Voordat we alle ingrediënten met elkaar kunnen mixen, moeten we eerst de saffraan melk, zwarte thee siroop en de tinctuur van zwarte kardemom gaan maken.

* Voor de saffraan melk doen wij 120 ml melk in een pannetje en hieraan voegen we een aantal draadjes saffraan aan toe. Warm de melk rustig op en haal het dan van het vuur af. Laat het daarna afkoelen.

** Voor de zwarte thee siroop gaan we 100 ml zwarte thee en 200 gram kristalsuiker verwarmen tot de suiker volledig is opgelost. Laat het daarna afkoelen.

*** Het de tinctuur breken we twee kardemomzaadjes door de midden en dit voegen we toe aan 50 ml overproof rum. Laat dit drie dagen staan en schud het geheel zo nu en dan.

Om Indie Breakfast te maken doen we alle ingrediënten in een cocktailshaker, voegen we ijsblokjes toe en shaken we het geheel voor vijftien seconden.
Vul daarna een longdrink glas met ijsblokjes en schenk de mix in het glas.
Garneer met een biscuitje.

Indie Breakfast, cocktail, Alice Razzi, A bartender story, Alles over gin.

Het stokje wordt doorgegeven aan..

In deze rubriek geeft de bartender het stokje door aan een andere bartender. Alice geeft het stokje door aan Eva Stathaki. De reden? “Eva heeft een geweldige persoonlijkheid, goede energie en de juiste vibe om te groeien. En natuurlijk heeft zij een hele goede smaak wat rum betreft!”.
Wij zullen met Eva contact opnemen en hopelijk zien wij haar een volgende keer in “A bartender’s story..”!

A bartender's story met Alice Razzi in de hoofdrol, Alles over gin.

Ps. De foto’s komen van Alice en voor alle foto’s heeft zij toestemming gekregen om deze voor persoonlijk gebruik of voor bar content te gebruiken. Zo ook voor deze “A bartender’s story..”.

 

Disclaimer
Gezien het een persoonlijk verhaal betreft, levert de bartender zelf de foto’s aan en houdt hiermee rekening met het eventuele auteursrecht en / of licentieovereenkomst. Alles over gin. kan op geen enkele manier verantwoordelijk gesteld worden voor de foto’s die voor deze “A bartender’s story..” geplaatst zijn. Bij vragen en / of opmerkingen, graag rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende bartender. 

2.138
Laat een bericht achter